Útok na Kremeľ vyplašil Petrohrad. Vytvoril špeciálnu jednotku na boj s dronmi

ta3 tasr
12.5.2023 17:02

Polícia v ruskom meste Petrohrad vytvorila protidronovú jednotku, ktorá má odhaľovať bezpilotné lietadlá. Ide o opatrenie po podozrivom útoku na Kremeľ zo začiatku mája. Informovala o tom v piatok tlačová agentúra Reuters a následne portál britského denníka The Guardian.

Policajná jednotka začala fungovať 9. mája počas každoročných osláv Dňa víťazstva nad fašizmom v druhej svetovej vojne, ktoré sa konali na Palácovom námestí v Petrohrade, informovala mestská pobočka ministerstva vnútra. Šéf jednotky Roman Uvarov vo videoodkaze povedal, že útvar "zaistí ochranu verejného poriadku" počas veľkých verejných podujatí.

Súčasťou jednotky budú aj príslušníci ozbrojení útočnými puškami a krátkymi puškami, skupiny vycvičené na neutralizovanie dronov a mobilné hliadky na zadržiavanie osôb podozrivých z ovládania dronov.

Moskva 3. mája oznámila, že zostrelila dve ukrajinské bezpilotné lietadlá, ktoré mierili na Kremeľ. Rusko zároveň obvinilo Kyjev z pokusu o atentát na ruského prezidenta Vladimira Putina. Kremeľ vtedy uviedol, že prezident Putin je v bezpečí a naďalej pracuje podľa plánovaného harmonogramu.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok