Kolíková si myslí, že Taraba chce návrhom na zmenu paragrafu 363 pomôcť obvineným z korupcie

ta3/ Samuel Drozda
11.5.2023 21:23

Paragraf 363 sa rušiť nebude. Naopak, poslanci ho môžu ešte posilniť. Umožniť to má návrh Tomáša Tarabu, ktorý podporujú Sme rodina aj Smer-SD. Proti je SaS a Demokrati. Prečo prichádza s týmto návrhom práve teraz? Hosťami Témy dňa boli Mária Kolíková (SaS) a Tomáš Taraba (Život-NS).

sdh_2.jpg
TA3

„Sme svedkami toho, ako občanom je znemožnené právo na obhajobu,“ myslí si Tomáš Taraba, nezaradený poslanec NR SR. Podľa neho na Slovensku nefunguje zákonný vyšetrovací proces.

Zlý návrh?

Mária Kolíková, bývala ministerka spravodlivosti, považuje návrh od poslanca Tarabu za zlý. „Keby si zločinci mali napísať trestný proces, tak by nenapísali tento návrh inak,“ povedala. Podľa nej rozvracia základné pravidlá, na ktorých má stáť súdny proces. Myslí si, že Taraba chce „pomôcť svojim kamarátom, ktorí sú obvinení z korupcie.“

Taraba kritizoval Kolíkovú, že ako ministerka obchádzala riadne pripomienkové konanie. Kolíková to odmietla. „Niektoré viackrát, ako napríklad trestný zákon,“ vysvetlila bývalá ministerka.

Rozhodnutia Ústavného súdu

„Pani exministerka sa tvári, že to sú také maličké omyly,“ povedal Taraba. „Ústavný súd 17-krát rozhodol, že oni porušili základne ľudské práva,“ posťažoval sa poslanec. Kritizoval bývalú ministerku, že počas pandémie covidu nebol poskytnutý respirátor obvinenému, ktorý napokon tragicky zomrel.

Hosťom druhej časti relácie Téma dňa bol Štefan Holý (Sme rodina). Celú reláciu nájdete v archíve.

Článok pokračuje na ďalšej strane
Strana 1 / 2 Ďalšia strana
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok