Ukrajina pri Bachmute vracia úder, Prigožin hovorí o najhoršom možnom scenári

ta3 čtk
11.5.2023 18:09

Ukrajinské sily v posledných dňoch podnikli pri Bachmute niekoľko úspešných protiútokov a o niečo málo postúpili, píše v hodnotení situácie na fronte americký Inštitút pre štúdium vojny (ISW). Šéf žoldnierov z ruskej Wagnerovej skupiny Jevgenij Prigožin neskôr povedal, že z ruského pohľadu sa situácia na krídlach frontu pri Bachmute vyvíja podľa "najhoršieho možného scenára" a že ruské sily prichádzajú o skôr dobyté územie. V minulých dňoch Prigožin pohrozil Moskve, že svojich mužov z Bachmutu stiahne.

ONLINE: Ruský útok na Kropyvnyckyj si vyžiadal päť obetí, Zelenskyj dostal od Litvy vyznamenanie
TASR/AP

Šéf žoldnierov zároveň uviedol, že útočné oddiely vagnerovcov postupujú v Bachmute smerom na západ a že od západnej hranice mesta ich delí iba 625 metrov. Rovnako aj ruské ministerstvo obrany oznámilo, že jeho jednotky pokračujú za podpory výsadkárov v ofenzíve na západe Bachmutu.

Generálny štáb ukrajinskej armády dnes vo svojom rannom hlásení iba konštatoval, že o Bachmut, rovnako ako o Marjinku, pokračujú najprudšie boje.

Ukrajinský dron zaútočil na ropné zásobníky

Ukrajinský dron zaútočil na zásobníky ropy v meste Klincy v ruskej Brjanskej oblasti, uviedol gubernátor Alexander Bogomaz. Na mieste pracujú záchranné zložky.

"V dôsledku zhodenia munície bola čiastočne poškodená betónová základňa a zásobník ropných produktov," oznámil Bogomaz s tým, že útok si nevyžiadal obete na životoch.

Článok pokračuje na ďalšej strane
Strana 2 / 3
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok