Most v Seredi pre havarijný stav náhle uzravreli. Má ho nahradiť nový

ta3 TASR
11.5.2023 15:10

Pre všetky druhy dopravy uzavreli vo štvrtok od 14.00 h cestný most ponad železničnú trať v Seredi. Slovenská správa ciest k tomu s okamžitou platnosťou pristúpila na základe mimoriadnej obhliadky a vyjadrenia statika. Informovala o tom hovorkyňa Serede Zuzana Slahučková.

Most v Seredi pre havarijný stav náhle uzravreli. Má ho nahradiť nový
Facebook/Seredské novinky

Slovenská správa ciest plánuje postaviť v Seredi nový most ponad železničnú trať namiesto súčasného, ktorý musel byť pre havarijný stav vo štvrtok 11. mája uzatvorený pre dopravu i peších. Vyhlásenie verejného obstarávania na zhotoviteľa stavebných prác predpokladá v roku 2023 a začiatok stavebných prác v prvom štvrťroku 2024. Informoval o tom hovorca SSC Martin Guzi. 

Most na ceste I/62 uzavreli pre všetku dopravu, cyklistov a peších, pretože hrozilo samozrútenie. Dočasne je vyznačená aktuálna obchádzková trasa pre dopravu nad 3,5 tony, ktorou sa začne riadiť aj ostatná cestná doprava. 

Obchádzkové trasy pre osobnú dopravu zo smeru od Sládkovičova povedú po ceste I/62, cez obec Gáň po ceste III/1341 a zo smeru od Galanty po ceste I/35, ďalej cez Dolnú Stredu do Serede a späť. Dopravné značenie ešte bude aktualizované. "Verejnosť prosíme o trpezlivosť a rešpektovanie dopravných obmedzení," uviedol Guzi.

"Žiadame vodičov a občanov mesta, aby rešpektovali pokyny policajných hliadok a dopravného značenia. Zároveň žiadame o trpezlivosť a ohľaduplnosť pri využívaní obchádzkových trás," uviedla krajská policajná hovorkyňa v Trnave Zlatica Antalová.

Mesto Sereď zabezpečí posilnenú autobusovú dopravu v pravidelných hodinových intervaloch, prvý spoj od IDC Holding bol vypravený o 14.15 h. Trasa do mesta vedie na Trnavskú ulicu a Cukrovarskú ulicu. Trasa z mesta povedie z Cukrovarskej v opačnom smere. "Prvý ranný spoj v nasledujúci deň od Cukrovarskej bude vypravený o 5.20 h. Posledný spoj bude zabezpečený o 22.00 h. Frekvencia a časy spojov sa budú meniť podľa reálnych potrieb," doplnila Slahučková.  

Súčasný most bol postavený v roku 1950. Krízový štáb vyhlásil v Seredi mimoriadnu situáciu.

Máš dobrý tip na reportáž?

Stiahni appku a pošli video zaujimavých udalostí z tvojho regiónu.

Zistiť viac
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok