Heger pre ta3: Žiaden premiér nezažil za jedno obdobie to, čo ja. Plán obnovy je moje dieťa

ta3/ hm, am, pm
11.5.2023 13:08

Vládu Eduarda Hegera v pondelok 15. mája nahradí úradnícka vláda. Heger si spomína na celé obdobie jeho vládnutia aj na vládu Igora Matoviča. Lídrov OĽANO a SASKY označil za dvoch chlapcov, z ktorých jeden drží "bandasku" a druhý zapaľovač. Myslel si, že sa mu ich podarí ukočírovať.

heger_18.jpg
TA3

"Nastupoval som uprostred pandémie. Výmena bola poznačená hádka medzi Igorom Matovičom a Richardom Sulíkom," povedal na úvod dosluhujúci premiér. Počas dvoch rokoch podľa neho stihla jeho vláda veľa. Jeho pôsobenie sprevádzala vojna na Ukrajine, pandémia aj očista orgánov činných v trestnom konaní.

Plán obnovy považuje za svoje dieťa. Napriek tomu, že mu iní politici neverili, tvrdí, že to dokázal vytvoriť. "Naplnili sme tam všetky míľniky, ktoré sme aj mohli. Nikdy sa nevzdávame, Slovensko sa nikdy nesmie vzdať," priblížil Heger s tým, že do politiky sa chce ísť pobiť za to, čo je pre ľudí najlepšie. Stavia na skúsenosti a spolupráci.

Od úradníckej vlády čaká pokoj, majú riešiť podstatné veci, žiadne hádky. Práve konfrontácie medzi Matovičom a Sulíkom zakrývali výsledky jeho vlády, tvrdí. "Odchádzam s úľavou, že nemusím riešiť tieto konflikty," avizoval s tým, že Slovensko odovzdáva v dobrom stave.

Ak tam budú títo dvaja (pozn. Matovič a Sulík), každá vláda to bude mať ťažké, uviedol predseda Demokratov Heger. Do povolebnej koalície alebo spolupráce s OĽANO a SASKOU by išiel znovu, pretože podľa jeho slov, ich pozná a vie, do čoho by išiel.

Najsilnejší momentom bolo pre neho potešenie zo schválených reforiem. "Keď niekto chce a zabojuje, všetko sa dá," uzavrel Heger. Zaželal ešte novinárom, aby mali na Slovensku vždy slobodu.

Celý rozhovor s Eduardom Hegerom v relácii Tak takto?! si môžete pozrieť nižšie:

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok