Prezidentka v ta3: Zoznam mien úradníckej vlády je takmer kompletný. Na Fica plánuje podať trestné oznámenie

ta3/hm, am, pm, pv
11.5.2023 09:52

Zoznam nových ministrov úradníckej vlády je takmer kompletný, v prípade jedného mena je to ešte otvorené, uviedla v Tak takto?! na ta3 prezidentka Čaputová. Ako ďalej hlava štátu povedala, na možnosť zostavovať úradnícku vládu sa pripravovala od januára.

tak_takto_92.jpg
TA3

Zázraky nemožno očakávať

S výberom budúcich členov vlády je Ódor spokojný, robil s nimi pohovory. Je presvedčený, že budúci ministri nejdú do vlády pre to, aby to mali v životopise.

"Najprv sa stretnem so všetkými politickými stranami, ktoré sú konštruktívne a ochotné diskutovať," uviedol Ódor. Bude sa snažiť získať ich podporu. Za päť mesiacov podľa neho nevyriešia všetko, avšak zamerajú sa na aktuálne problémy. Taktiež chce do budúcnosti pripraviť taký štátny rozpočet, ktorý bude v rámci situácie vyrovnaný.

Prioritou budúceho premiéra bude plnenie plánu obnovy, ale aj príprava štátneho rozpočtu, ktorý bude v rámci možností, čo najlepší. "Zázraky" podľa neho za šesť mesiacov nemožno očakávať. "Vieme, v akej situácii sa nachádzame," priznal Ódor s tým, že nie je zástancom plošných megalomanských riešení. Treba podľa neho hovoriť aj o témach, ktoré v konečnom dôsledku pomôžu ľuďom nie hneď, ale neskôr v budúcnosti. Dôležité je podľa neho tiež zastaviť odliv mladých mozgov do zahraničia.

"Dvere sú otvorené," reagoval na margo rozhovorov s rôznymi politickými stranami. "Všetci, ktorí budú konštruktívne komunikovať, sú vítaní."

S lídrami strán Ódor začne komunikovať až vtedy, keď bude ustanovený do funkcie. Viceguvernérom Národnej banky Slovenska je ešte do nedele 14. mája.

Celý rozhovor s prezidentkou Zuzanou Čaputovou v relácii Tak takto?! si môžete pozrieť nižšie:

Strana 2 / 2
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok