Poslanci ukončili rokovanie diskusiou o zmenách vo verejnom obstarávaní

ta3 tasr
10.5.2023 07:49

Poslanci v závere stredajšieho rokovania aktuálnej schôdze Národnej rady (NR) SR diskutovali o zmenách vo verejnom obstarávaní. Návrh novely predložili poslanci Miloš Svrček a Jozef Hlinka (obaja Sme rodina).

Poslanci ukončili rokovanie diskusiou o zmenách vo verejnom obstarávaní
TASR/Jaroslav Novák

Zmeniť chcú podmienky a predpoklady na vymenovanie podpredsedu Úradu pre verejné obstarávanie (ÚVO). Pôvodne navrhovali, aby nemusel predkladať platné osvedčenie Národného bezpečnostného úradu (NBÚ) na oboznamovanie sa s utajovanými skutočnosťami stupňa tajné. Táto podmienka sa mala na podpredsedu vzťahovať až po vymenovaní do funkcie.

V rozprave predložili poslanci viaceré pozmeňujúce návrhy, ktoré výrazne menia pôvodné znenie. Svrček okrem iného navrhol pre podpredsedu úradu úplne vypustiť podmienku disponovania oprávnením na oboznamovanie sa s utajovanými skutočnosťami.

Vo štvrtok ráno majú poslanci začať mimoriadnou 91. schôdzou NR SR. Rokovanie inicioval opozičný Smer-SD. Chce presadiť uznesenie k úradníckej vláde a skorším voľbám, a to 1. alebo 8. júla. Po jej skončení bude pokračovať rokovanie aktuálnej 90. schôdze ďalšími bodmi programu.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok