Zelenskyj sa snaží poraziť zlo. Za podporu poďakoval USA a partnerom

ta3 TASR
9.5.2023 17:48

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj v utorok žiadal posilnenie úsilia o zjednotenú Európu s cieľom čeliť hrozbám a poraziť zlo. Napísal to vo vyjadrení na sociálnej sieti.

Zelenskyj sa snaží poraziť zlo. Za podporu poďakoval USA a partnerom
TASR/AP

"Naše úsilie o zjednotenú Európu, bezpečnosť a mier musí byť také silné, ako túžba Ruska zničiť našu bezpečnosť, slobodu a Európu," povedal Zelenskyj na spoločnej tlačovej konferencii s predsedníčkou UK Ursulou von der Leyenovou v Kyjeve. Dodal, že Európa musí konať spoločne a primerane týmto hrozbám, aby porazila zlo agresie. Takisto sa poďakoval partnerom, ktorí podporujú Európu a bezpečnosť.

Poďakoval sa aj americkému prezidentovi Joeovi Bidenovi a obyvateľom USA za nový balík vojenskej pomoci v hodnote 1,2 miliardy dolárov. "Oceňujeme tento signál solidarity s Ukrajinou v pre nás symbolický deň - Deň Európy a Deň víťazstva nad nacizmom v druhej svetovej vojne," napísal.

Zelenskyj pripomenul, že 9. mája si európsky kontinent pripomína Deň Európy, ktorý nasleduje za Dňom víťazstva nad fašizmom v druhej svetovej vojne (8. mája). Európa podľa jeho slov vznikla s prispením tohto víťazstva a po porážke agresie a zla.

"Teraz opäť spoločne čelíme zlu agresie a politike nenávisti, ktoré moderné Rusko prinieslo naspäť na kontinent," povedal. Dodal, že opäť potrebujeme zvíťaziť.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok