10 Slovákov, ktorých hľadá Interpol. Kto sú a čo spáchali?

ta3/ Denis Dufala
15.5.2023 00:00

Vraždy, lúpeže, účasť na organizovanom zločine či v teroristických skupinách. Zločinci utekajú pred spravodlivosťou do zahraničia aj zo Slovenska. Medzinárodná organizácia kriminálnej polície Interpol ich označuje výrazom "Red Notice", čo znamená, že tieto osoby sú extrémne nebezpečné. Kto patrí k najhľadanejším Slovákom?

10 Slovákov, ktorých hľadá Interpol. Kto sú a čo spáchali?
Interpol/ Denis Dufala

Eric Nuhanovic

Má byť členom organizovanej skupiny a zahraničnej paramilitantnej skupiny Islamský štát a špekuluje sa, že je už po smrti. Narodil sa v Taliansku a má dvojité občianstvo, jedno slovenské a druhé z Bosny a Hercegoviny. Zatýkač na Nuhanovica vydala Bosna a Hercegovina. Je obvinený zo zločinu organizovania skupiny a pripájania sa k zahraničným paramilitárnym a parapolicajným skupinám.  

Marián Štajgár

Vrah, ktorý mal z policajného obzoru zmiznúť po deviatich dňoch po vražde. Motívom mohli byť drogy, keďže mal mať Štajgár blízko k drogovému biznisu v Bratislave. K osudnému incidentu došlo v bratislavskej Vrakuni. Štajgár mal siedmimi strelnými ranami zabiť podnikateľa Petra Vateru. Po chladnokrvnej vražde Štajgár ukradol auto obete, utiekol s ním a nakoniec podpálil. Interpolom je hľadaný za obvinenie z vraždy.

Štefan Hegeduš

Jeden z obvinených z vraždy Ondreja Domöho. Mali ho najskôr zaviesť do Rakúska, kde ho v lese pri Klagenfurte zastrelili, a telo skryť medzi stromami v lese. Motívom bolo podľa kriminalistov získavanie nehnuteľností. Polícia informuje, že ide o nebezpečného zločinca, ktorý môže byť ozbrojený. Zatykače nad jeho hlavou svietia za lúpež, nedovolené ozbrojovanie a spolupáchateľstvo vo vražde. Interpolom je hľadaný za vraždu.

Alen Velovic

Na rodáka z Čiernej Hory bol slovenskými úradmi vydaný zatykač za organizovanú a ozbrojenú lúpež. Na pravdepodobne jeho profile na sociálnej sieti uvádza, že je marketingový manažér pre kryptomeny a kasíno. 

Anton Hudec

Hudec pôsobil ako člen organizovanej skupiny páchateľov pôsobiacich v Nitre medzi rokmi 2007 a 2008. Na úteku je už viac ako desať rokov. Dopúšťal sa násilnej trestnej činnosti. Výpalník, ktorý si vynucoval peniaze od tretích strán. Skupinu mal koordinovať a riadiť. Je právoplatne odsúdený na 12 rokov väzenia. V súčasnosti je na neho vydaný európsky aj medzinárodný zatýkací rozkaz vo veci vydieračského únosu.

Michal Volčko

Interpolom je hľadaný najmä za ekonomickú trestnú činnosť. Obvinený je z podvodu a daňových únikov.

Strana 2 / 2
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok