Tretiu etapu Gira vyhral Matthews, v špurte zdolal Pedersena

ta3 TASR
8.5.2023 17:43

Austrálsky cyklista Michael Matthews triumfoval v pondelňajšej 3. etape pretekov Giro d´Italia, ktorá viedla z Vasta do Melfi. Jazdec tímu Jayco-AlUla zvládol v záverečnom špurte súboj s Dánom Madsom Pedersenom (Trek–Segafredo), tretí skončil ďalší Austrálčan Kaden Groves z tímu Alpecin-Deceuninck. Ružový dres si udržal Remco Evenepoel z tímu Soudal Quick-Step, Belgičan prišiel do cieľa v hromadnom dojazde a obsadil 15. miesto.

Tretia etapa s dĺžkou 216 kilometrov mala zvlnený profil s výraznejšími stúpaniami v závere a poznačil ju aj dážď. Medzi najväčších favoritov patrili práve Matthews a Pedersen. Únik sformovali hneď na začiatku Alexander Konyšev a Veljko Stojnič a pelotón ich dostihol práve v záverečnom stúpaní. Obe vrchárske prémie bral Thibaut Pinot, na rýchlostnej si vzal tri sekundy víťaz úvodnej etapy Remco Evenepoel. Matthews vyrazil do špurtu zdanlivo skoro, no Pedersenovi už odchádzali sily a Austrálčan si tak prišiel po prvý triumf na Gire od roku 2015.

"Nemám slov, predošlé tri mesiace boli naozaj náročné a teraz som získal pre tím cenné víťazstvo. Oni išli pre mňa naplno, chceli sme vyhrať," povedal víťaz vo vysielaní Eurosportu po svojom treťom triumfe na Gire a siedmom na Grand Tour.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok