Giro d´Italia: Milan zvíťazil v druhej etape, nechal za sebou Dekkera i Grovesa

TA3 TASR
7.5.2023 17:52

Domáci cyklista Jonathan Milan triumfoval v 2. etape pretekov Giro d´Italia, ktorá viedla z Terama do San Salva. Jazdec tímu Bahrain Victorious predstihol v záverečnom špurte Holanďana Davida Dekkera (Arkéa–Samsic) a Austrálčana Kadena Grovesa (Alpecin-Deceuninck).

Druhá, 204 km dlhá etapa, mala rovinatý profil a bola určená pre šprintérov. Do prvého úniku na tohtoročnom Gire vyrazila pätica Paul Lapeira (Ag2r), Thomas Champion (Cofidis), Alessandro Verre (Arkéa), Stefano Gandin (Corratec) a Mattia Bais (EOLO). 

Prvú vrchársku prémiu vyhral Lapeira, šprintérsku Gandin. Z čelnej skupinky potom vystúpil Verre, ktorý si chcel pošetriť sily na ďalšie dni. Hlavný balík vedený tímami Trek a Alpecin kontroloval dianie a nedovolil utečencom vytvoriť si viac ako dvojminútový náskok.

Druhú šprintérsku prémiu taktiež ukoristil Gandin, na druhej vrchárskej zvládol boj o modrý dres Lapeira pred Championom a následne sa stiahol do balíka. Tridsaťosem kilometrov pred cieľom sa do pelotónu vrátila aj zvyšná trojica a bolo tak jasné, že sa rozhodne v hromadnom dojazde. Štyri kilometre pred páskou prišlo k hromadnému pádu, keď piati pretekári narazili do bariéry na pravej strane. 

Na zemi sa ocitol aj Mark Cavendish, ktorý tak prišiel o možnosť špurtovať o víťazstvo. Záverečný šprint výborne rozbehli jazdci Alpecinu, no Groves nedokázal sľubnú pozíciu využiť a napokon prekvapujúco triumfoval drvivým finišom Milan.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok