Červené, fialové alebo takmer čierne? Farba pier naznačuje zdravotný stav

TA3/zm
15.5.2023 08:00

Podobne ako podľa jazyka a jeho sfarbenia môžete zistiť, ako je na tom vaše zdravie, čo to sa o ňom dozviete aj podľa farby pier.

Červené, fialové alebo takmer čierne? Farba pier naznačuje zdravotný stav
Freepik

Prirodzene ružové, alebo príliš bledé či s nádychom do fialova? Každé sfarbenie pier oproti normálu signalizuje zmeny v tele.

Bledé pery

Prirodzená farba pier je ružová, aj keď každý z nás má odtieň trochu iný. Podstatné je všímať si, či sa vaša bežná farba nemení. Ak by ústa zbledli, naznačuje to anémiu alebo iný problém s krvou. Bledé pery sú tiež signálom unaveného tela bez energie. Sprievodným znakom bývajú v tomto prípade aj studené ruky a nohy.

Červené pery

Červené pery síce vyzerajú dobre, ale ak sa vám zdajú prekrvenejšie než zvyčajne, môže ísť o preťaženie pečene. Organizmus si v takomto prípade pýta detox a viac spánku. Vyhnúť by ste sa pri červených perách mali aj alkoholu a ťažkým, mastným jedlám.

Fialové pery

Fialové pery iste poznáte z kúpania v studenej vode. No mimo takéhoto prípadu môže tento odtieň naznačovať dýchacie alebo srdcového problémy. Neplašte sa, ak by šlo o túto zdravotnú komplikáciu, videli by ste zmenu sfarbenia pier dlhší čas.

Čierne pery

tmavé pery, hoci samozrejme nejde priamo o čiernu farbu, signalizujú preťažený tráviaci systém. Problém môžete mať so žalúdkom alebo črevami. Prvou pomocou je diétnejšie jedlo, ale tiež menej stresu.

Témy: zdravie pery
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok