Rusi a Ukrajinci si vymenili zajatcov. Vrátilo sa 45 obrancov mariupolského Azovstalu

TA3 ČTK
6.5.2023 16:04

Z ruského zajatia sa na Ukrajinu vrátilo 45 obrancov a obrankýň oceliarní Azovstal v Mariupole na brehu Azovského mora. V sobotu o tom na telegrame informoval šéf ukrajinskej prezidentskej kancelárie Andrij Jermak.

ONLINE: Od začiatku vojny bolo z krajín vyhostených asi 400 ruských diplomatov. Útoky na vlakové stanice si vyžiadali obete
TASR/AP

Jermak uviedol, že medzi prepustenými zajatcami je 42 mužov a tri ženy, je medzi nimi desať dôstojníkov. Niektorí z nich sa počas obrany Azovstalu vlani na jar oženili. 

Jeden z vojakov strávil v ruskom zajatí 2,5 roka už v minulosti, padol do neho v roku 2015 pri obrane dediny Šyrokyne, ktorá leží neďaleko Mariupolu. Keď sa vtedy dostal na slobodu, hneď sa vrátil k svojmu útvaru a do zajatia padol znova vlani na jar počas bojov o Azovstal.

Podľa portálu Ukrajinska pravda ruská strana informovala, že dohodla, že z ukrajinského zajatia budú prepustení jej traja letci. Zajatcov si Ukrajina s Ruskom, ktoré na ňu vlani vo februári zaútočilo, vymieňa pomerne často, naposledy sa výmena uskutočnila minulý týždeň.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok