Mäsiar z Mariupola sa pridal k Vagnerovej skupine, hovoria ruskí blogeri

ta3 tasr
5.5.2023 17:12

Bývalý námestník ruského ministra obrany generálplukovník Michail Mizincev, prezývaný "mäsiar z Mariupola", vstúpil do radov ruskej súkromnej žoldnierskej Vagnerovej skupiny. Táto informácia sa podľa agentúry Reuters objavila vo štvrtok na ruských sociálnych médiách podporujúcich vojnu na Ukrajine.

Mäsiar z Mariupola sa pridal k Vagnerovej skupine, hovoria ruskí blogeri
TASR/AP (ilu)

Na dvoch videozáznamoch zverejnených vojnovým korešpondentom Alexandrom Simonovom na platforme Telegram je vidieť Mizinceva v uniforme so znakom vagnerovcov na návšteve výcvikového tábora a ruských pozícií vo východoukrajinskom meste Bachmut. U vagnerovcov má mať funkciu zástupcu veliteľa.

Záznamy boli zverejnené v rovnakom čase ako dve vyhlásenia zakladateľa vagnerovcov Jevgenija Prigožina, ktorý opäť tvrdo kritizoval ruský rezort obrany, že jeho jednotkám nedodáva dostatok munície a avizoval ich stiahnutie z Bachmutu do 10. mája.

Prigožin oslovil Mizinceva 29. apríla, deň po jeho  prepustení z ministerstva obrany. Mizincev, ktorý vlani v prvých mesiacoch vojny riadil obliehanie ukrajinského prístavného mesta Mariupol, sa stal v septembri námestníkom ministra obrany zodpovedným za logistiku a zásobovanie.

Európska únia (EÚ) ešte vlani v júni uvalila na Mizinceva sankcie za jeho úlohu pri obliehaní Mariupola, ktorý bol takmer úplne zničený.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok