V Prievidzi horela budova, pomáhali aj dobrovoľní hasiči. Museli evakuovať školu

ta3 TASR
4.5.2023 12:33

Zásah hasičov si vo štvrtok dopoludnia vyžiadal požiar opustenej budovy na Ulici energetikov v Prievidzi. Pre udalosť preventívne evakuovali žiakov z blízkej základnej školy. Informoval o tom hovorca hasičov v Trenčianskom kraji Marián Petrík.

Ilustračné foto
TA3 / David Duducz

"Požiar vznikol vo vnútorných priestoroch bývalých potravín na sídlisku Kopanice, ide o jednopodlažnú budovu s rozmermi 20 x 20 metrov. Z objektu sa šíril i dym," načrtol Petrík. Oheň podľa neho zasiahol približne tretinu budovy a časť strechy.   

Udalosť hasičom nahlásili krátko po 9.30 h. Na miesto prvotne vyslali šiestich príslušníkov v Hasičského a záchranného zboru z Prievidze s dvomi cisternovými vozidlami. 

"Keďže sa v blízkosti nachádza aj budova ZŠ, žiakov preventívne riaditeľka evakuovala na školský dvor. V tejto súvislosti na miesto vyslali ešte ďalšie cisternové vozidlo z Prievidze a sanitné vozidlo z Trenčína," priblížil Petrík.

Hasiči po príchode na miesto vykonali prieskum, v budove nenašli žiadnu osobu. Požiar lokalizovali krátko pred 10.30 h. "Aktuálne vyhľadajú skryté lokálne ohniská prostredníctvom termovíznej kamery, ktoré následne likvidujú a rozoberajú časť strechy," opísal Petrík.          

Dovedna na mieste zasahovalo desať príslušníkov HaZZ, ktorým pomáhali piati dobrovoľní hasiči z Nedožier-Brezian. Na miesto príde i zisťovateľ príčin požiaru. Príčiny udalosti zisťujú.  

Máš dobrý tip na reportáž?

Stiahni appku a pošli video zaujimavých udalostí z tvojho regiónu.

Zistiť viac
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok