FOTO: Stavebné unimobunky v Brne zachvátil požiar, zomrelo najmenej osem ľudí

ta3, tn.cz, ČTK
4.5.2023 08:03

Stavebné unimobunky na Plotnej ulici v Brne v noci na štvrtok zachvátil požiar. Záchranárske zložky na mieste našli osem mŕtvych ľudí. Príčina je zatiaľ neznáma, polícia a hasiči ju budú vyšetrovať. Informoval o tom portál tn.cz.

Policajný hovorca Pavel Šváb uviedol, že išlo o 12 spojených takzvaných unimobuniek. Hasiči s požiarom bojovali veľkú časť noci. Pri rozoberaní konštrukcie a hasení požiaru objavili ľudské telá. "Zásah bol ukončený okolo siedmej hodiny. V požiarisku sme bohužiaľ našli osem tiel. Je to asi najtragickejší zásah na južnej Morave za posledných minimálne 15 rokov," povedal pre tn.cz hovorca juhomoravských hasičov Jaroslav Mikoška. Objekt bol podľa neho dlhodobo opustený. 

Je preto pravdepodobné, že išlo o ľudí bez domova. Do objektu vnikli jeho obete neoprávnene. Oznámila česká polícia. "Podľa predbežných výsledkov obhliadky vnikli ľudia do objektu určeného na demoláciu neoprávnene. Po vzniku požiaru už zo silne zadymeného priestoru nenašli cestu von. Podľa majiteľov bol objekt včera popoludní prázdny. Osoby bez domova ho využívali na prespanie," uviedla polícia na Twitteri. 

Na mieste zasahovali aj záchranári. "Na miesto sme vyslali tri prostriedky vrátane inšpektora prevádzky, na mieste ale nebol nikto, komu by sme mohli pomôcť," uviedla hovorkyňa záchranárov Michaela Bothová. Na čo stavebné bunky na mieste slúžili, nie je jasné, majiteľov zatiaľ hasiči nekontaktovali. Celé dopoludnie budú hasiči s policajtmi zisťovať, čo sa na mieste stalo, škodu zatiaľ vyšetrovatelia nevyčíslili.

Témy: požiar Brno
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok