Časť rafinérie na juhu Ruska zachvátil mohutný požiar, zasiahol ju dron

TA3 TASR
4.5.2023 06:40

Útok dronom zapálil zásobník s ropnými produktmi v rafinérii v južnom Rusku, neďaleko okupovaného Krymského polostrova. Miestne pohotovostné služby uviedli, že požiar uhasili po vyše dvoch hodinách. Informovala agentúra Reuters.

Časť rafinérie na juhu Ruska zachvátil mohutný požiar, zasiahol ju dron
TASR/AP (ilu)

Podľa ruskej agentúry TASS-u dron zaútočil na rafinériu v meste Iľskij, pri čiernomorskom prístave Novorossijsk v Krasnodarskom kraji. Časť rafinérie zachvátil mohutný požiar, písali médiá v skorších správach.

V predchádzajúci deň zachvátil požiar aj nádrže s palivom v obci Volna neďaleko Kerčského mosta spájajúceho ruskú pevninu s okupovaným Krymom. "Už druhá nepokojná noc pre naše pohotovostné služby," napísal vo štvrtok nadránom na sociálnej sieti Telegram gubernátor juhoruského Krasnodarského kraja Veniamin Kondratev.  

Dodal, že v rafinérii v Iľskom horia zásobníky s ropnými produktmi a podľa predbežných správ nie sú žiadne obete. Neuviedol, ako požiar vznikol.

Ukrajina sa zriedkakedy hlási k zodpovednosti za "časté útoky dronmi na infraštruktúru a vojenské ciele", ako to opisuje Moskva. Kremeľ obvinil Ukrajinu aj z útoku 29. apríla, ktorý spôsobil požiar ropného skladu v Sevastopole na Kryme. Ukrajinská armáda vraví, že narúšanie logistiky Ruska je súčasťou jej príprav na dlho očakávanú protiofenzívu.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok