NHL: Edmontonu nepomohli ani štyri góly Draisaitla, Hurricanes rozdrvili Devils

ta3 TASR
4.5.2023 06:55

Hráči Caroliny zvíťazili v prvom zápase semifinále Východnej konferencie NHL nad New Jersey 5:1. Slovenský útočník Tomáš Tatar v drese hostí nebodoval, počas vyše 14-tich minút si pripísal mínusový bod. Hokejisti Vegas triumfovali nad Edmontonom 6:4, pričom "olejárom" k víťazstvu nepomohli ani štyri góly nemeckého útočníka Leona Draisaitla.

NHL: Edmontonu nepomohli ani štyri góly Draisaitla, Hurricanes rozdrvili Devils
TASR/AP

Oilers išli do vedenia v 4. minúte, no už o 40 sekúnd Ivan Barbašev vyrovnal a hostia odvtedy už iba doťahovali náskok súpera. Draisaitil v úvode tretej tretiny vyrovnal na 3:3, ale Barbašev druhým gólom v zápase vrátil Vegas náskok, ktorý krátko na to zvýšil Chandler Stephenson. 

Evan Bouchard sa stal prvým obrancom v histórii Edmontonu, ktorý bodoval v siedmich zápasoch play off za sebou. Oilers inkasovali v šesťzápasovej sérii s Los Angeles 20 gólov (strelili 25) a pred súbojmi s Vegas hovorili o potrebe zlepšiť hru v defenzíve. Šiestimi inkasovanými gólmi z 34 striel v prvom zápase proti Vegas nepotvrdili svoje odhodlanie. 

"Náš tím nebol výkonom ani zďaleka tam, kde mal byť, aby dnes mohol zvíťaziť. Leon sa veľmi snažil, hral výborne - tak, ako vo všetkých doterajších zápasoch play off. Náš tím však dokáže hrať oveľa lepšie ako ukázal dnes večer," povedal tréner Edmontonu Jay Woodcroft.

Trénerovi Vegas Bruceovi Cassidymu štvorgólový zápis hráča súpera príliš neprekážal, keďže zvíťazili Golden Knights. "Mať 11 gólov v úvode druhého kola play off je bláznivé," poznamenal a k výkonu svojho tímu uviedol: "Na víťazstve sa podieľali všetky štyri formácie. Sme si vedomí sily hráčov súpera a rizík, ktoré nám z toho vyplývajú. My si však vzájomne dôverujeme a cítime, že ak budeme hrať náš hokej, budeme úspešní." Vegas vstúpili do play off prehrou s Winipegom 1:5, no potom triumfovali v štyroch zápasoch série. Proti Edmontonu dosiahli piate víťazstvo za sebou.

Rovnaký vstup do série ako proti Rangers

Hurricanes položili základ víťazstva nad New Jersey v prvej tretine, ktorú vyhrali 2:0 po tom, čo prestrieľali "diablov" 11:1. Jesperi Kotkaniemi v 22. minúte gólom na 3:0 vyhnal z bránky Akiru Schmida, ktorého nahradil Vítek Vaněček. 

"Ten stav nemal nič spoločné s naším brankárom. V tej chvíli som mal chuť striedať viacerých hráčov," povedal tréner Lindy Ruff. Nathan Bastian síce v 26. minúte znížil na 3:1, no domáci v záverečnej časti dvoma gólmi poistili svoj triumf. Nadviazali ním na úspešný vstup do predošlej série s New Yorkom Islanders, keď sa takisto na domácom ľade dostali do vedenia 1:0. Aj Devils začali druhú sériu rovnako ako prvú - prehrou 1:5. 

Hráči Caroliny sa pred sériou uznanlivo vyjadrovali na adresu svojho súpera a pokračovali v tom aj po presvedčivom víťazstve. "Je to veľmi silný tím s výbornými hráčmi na každom poste. Majú rýchlosť a ich veľká sila je v protiútokoch," poznamenal útočník Caroliny Jordan Martinook, ktorý zaznamenal dve asistencie: "Proti Devils budete úspešní, iba ak im nedáte priestor a budete celý čas hrať dôsledne. V tom musíme pokračovať. Áno, je to ťažké, ale je to jediná cesta k úspechu. My sme ochotní ísť do toho."

Hráči Devils postúpili medzi štyri najlepšie tímy Východnej konferencie po tom, čo v prvom kole zdolali New York Rangers 4:3 na zápasy. Na duel proti Caroline nastúpili iba necelých 48 hodín po predošlom zápase. 

"Vôbec sme sa nedostali k našej hre. Až neskôr sme sa dostali výraznejšej hre s pukom, no to sme už prehrávali," povedal útočník Jesper Bratt. Tomáš Tatar nastúpil na krídle prvého útoku "diablov" a okrem mínusky zaznamenal aj jednu strelu a jeden hit. Devils chýbal útočník Timo Meier, ktorý utrpel zranenie v predošlom zápase proti New Yorku Rangers po bodyčeku od Jacoba Troubu.

NHL - 2. kolo play off

Semifinále Západnej konferencie - 1. zápas:

Vegas - Edmonton 6:4, stav série: 1:0

Semifinále Východnej konferencie - 1. zápas:

Carolina - New Jersey 5:1, stav série: 1:0

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok