Matovič označil transrodových ľudí za chorých. Utorkovú potýčku považuje za horšiu ako debaty s kotlebovcami

ta3
3.5.2023 21:33

Igor Matovič sa dostal do konfliktu s komunitou LGBTI+. Stalo sa tak pred parlamentom a zasahovať musela aj polícia. Chcel bývalý premiér diskutovať alebo jednoducho provokoval? Hosťom bol Igor Matovič (OĽaNO).

tema_dna_134.jpg
TA3

„Ja si myslím, že títo ľudia sú rovnocenní s ostatnými, platia rovnaké dane,“ argumentoval Matovič. „Ale keď chcú mať práva napríklad na adopcie detí homosexuáli, tak jednoducho v žiadnom prípade nie,“ protirečil si. „Tade cesta nepovedie, dokedy ja budem v politike. Budem proti tomu bojovať a duplom po včerajšom zážitku,“ doplnil a dodal, že „nesmieme dopustiť LGBTI propagandu na základných a stredných školách.“

Adopcia detí LGBTI+ ľuďmi

Podľa Matoviča je za hranicou rozumu, že takí vulgárni ľudia, ako tí, s ktorými mal v utorok potýčku, si mohli adoptovať deti. „Prečo by sme to robili?“ opýtal sa predseda strany. „Teraz sme tu videli tú mnohoročnú propagandu,“ pokračoval. „Aj pani prezidentka tam vodí prezidentov pred Tepláreň a hovorí, akí sú to slušní ľudia,“ sťažoval sa Matovič. „Ja som nikdy neodsudzoval LGBTI komunitu,“ povedal o možnom dôvode na potýčku. „Vždy som odsudzoval LGBTI propagandu, ktorá je schopná pokaziť život našich detí,“ dodal.

„Vidíme to v iných krajinách, kde umožnili, aby na základných školách táto propaganda bola. Tie deti v dvanástich, trinástich rokoch začnú cestu zmeny pohlavia,“ sťažoval sa Matovič. „Tisícky detí, keď už teraz dosiahli dospelý vek, zrazu banujú, že si „zmenili“ akože pohlavie. Vedia, že sa nechali nahovoriť bláznom a už nevedia, ako cesta späť, ja nechcem ničiť ani jednému jedinému dieťaťu na Slovensku život,“ pokračoval. „Chlap musí byť chlapom a žena ženou,“ dodal.

Matovič prijal fakt, že existujú gejovia a lesby. Existenciu transrodových ľudí však označil za chorú. „Tomuto treba zabrániť a aj o tom je návrh o rodných číslach,“ vyhlásil.

Článok pokračuje na ďalšej strane
Strana 2 / 3
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok