Matovič označil transrodových ľudí za chorých. Utorkovú potýčku považuje za horšiu ako debaty s kotlebovcami

ta3
3.5.2023 21:33

Igor Matovič sa dostal do konfliktu s komunitou LGBTI+. Stalo sa tak pred parlamentom a zasahovať musela aj polícia. Chcel bývalý premiér diskutovať alebo jednoducho provokoval? Hosťom bol Igor Matovič (OĽaNO).

tema_dna_134.jpg
TA3

Matovič a debaty

Igor Matovič, predseda strany OĽaNO, uviedol, že rád provokuje zlých ľudí. Následne kritizoval ministra zahraničných vecí Rastislava Káčera pre jeho dávnejší výstup na debate v Michalovciach. Tvrdí, že debaty, ktoré organizuje po celom Slovensku, majú byť presným opakom tej Káčerovej. „Z mojej strany nepadajú v debatách žiadne urážky,“ povedal Matovič.

Matovič vysvetlil, že pred parlamentom sa v momente protestu LGBTI+ ľudí nachádzal preto, lebo tam robil rozhovor. „Medzičasom sa priblížili a začal masívny útok z ich strany,“ uviedol. O obvinení, že sa na mieste nachádzal iba preto, aby provokoval, Matovič povedal, že to sú „hlúpe reči, ktoré tu šíria ľudia, ktorí sa snažia manipulovať pravdu“. „Potom títo prepnutí transsexuálni aktivisti prišli a začali do mňa útočiť, nadávať, pluť a mobil vytrhávať,“ dodal. Prirovnal ich k protestujúcim strany Mariána Kotlebu spred troch rokov.

„Ja som bol pred svojou vlastnou prácou,“ skonštatoval Matovič. „Ani ma len nenapadlo, že ľudia, ktorí majú plné ústa slušnosti, tolerancie a lásky, budú ubližovať a nadávať,“ pokračoval predseda strany. Protestujúcich obvinil zo správania sa ako dezoláti a podľa jeho vlastných slov „o mnoho horšie ako kotlebovci“.

Matovič a heterosexualita

„Som hetero,“ zopakoval Matovič. „Čo je na tom zlé, keď poviem, že som heterosexuál?“ pýtal sa. Matovič poprosil menšinu LGBTI+ ľudí, aby nechala občanov na Slovensku normálne a bezpečne žiť. Nevysvetlil, aké nebezpečie LGBTI+ komunita predstavuje, okrem utorkovej potýčky pred parlamentom. Podľa neho sa neocitol v strede ohlásenej akcie, ale aktivisti „zrazu prišli k nám, vôbec ku mne nemuseli pristúpiť.“ „Mne pripadali buď pod vplyvom drog, alebo to sú psychiatrické prípady, alebo nejaká iná diagnóza, ktorú ešte nepoznám,“ dodal.

Hosťami druhej a tretej časti relácie Téma dňa boli Roman Samotný a Viera Leščáková. Celú reláciu nájdete v archíve.

Článok pokračuje na ďalšej strane
Strana 1 / 3 Ďalšia strana
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok