Masívna akcia priniesla ovocie. Europol zadržal 132 členov mafie ‘Ndrangheta

ta3 tasr
3.5.2023 14:49

Policajný úrad EÚ (Europol) v stredu uviedol, že v súčinnosti s ôsmimi európskymi krajinami, Brazíliou a Panamou, sa podarilo uskutočniť najväčší koordinovaný zásah proti talianskemu organizovanému zločinu. Polícia pri ňom zatkla 132 členov mafie ‘Ndrangheta.

Masívna akcia priniesla ovocie. Europol zadržal 132 členov mafie ‘Ndrangheta
TASR/AP

V skorých ranných hodinách 3. mája orgány činné v trestnom konaní v Belgicku, Francúzsku, Nemecku, Portugalsku, Rumunsku, Slovinsku, Španielsku, Taliansku a tiež v Brazílii a Paname urobili razie na viacerých miestach a vo viacerých spoločnostiach. Do akcie bolo zapojených vyše 2770 policajtov, Europol nasadil špecialistov s mobilnými kanceláriami v Taliansku, Nemecku a Belgicku.

‘Ndrangheta je podľa Europolu zodpovedná za medzinárodné pašovanie drog z Južnej Ameriky do Európy a Austrálie, v kombinácii s praním špinavých peňazí, obchodom so strelnými zbraňami, korupciou a násilím, registráciami podvodného majetku, daňovými podvodmi a daňovými únikmi.

Vyšetrovatelia sledovali tok peňazí v rozsiahlom globálnom systéme prania špinavých peňazí s masívnymi investíciami v Belgicku, Nemecku, Taliansku, Portugalsku, Argentíne, Uruguaji a Brazílii. Zločinecká skupina investovala svoje zisky do nehnuteľností, reštaurácií, hotelov, autoumyvární, supermarketov a iných komerčných aktivít.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok