V ruskej Brjanskej oblasti sa znovu vykoľajil nákladný vlak

ta3 čtk
2.5.2023 22:53

Neďaleko ruského Brjansku vykoľajila lokomotíva s 20 nákladnými vagónmi. Ruská štátna železničná spoločnosť RŽD podľa agentúry TASS uviedla, že sa tak stalo v dôsledku "nelegálneho zásahu do železničnej prevádzky". V rovnakej oblasti neďaleko hraníc s Ukrajinou vykoľajil vlak už v pondelok, ruské vydanie stanice BBC dnes na webe píše o ďalšej železničnej sabotáži.

RŽD uviedla, že kvôli vykoľajeniu vlaku musela byť dočasne prerušená jednokoľajná neelektrifikovaná trať vedúca z Brjansku smerom na Orjol. Incident si nevyžiadal žiadne obete. Podľa vyhlásenia ruských dráh sú na mieste hasiči, hoci otvorený požiar po nehode nenastal.

Brjanský gubenátor Alexander Bogomaz v pondelok uviedol, že kvôli explózii neidentifikovaného výbušného zariadenia na trati Brjansk-Uneča vykoľajila lokomotíva, ktorá začala horieť, a sedem nákladných vagónov s ropnými produktmi a drevom. Prevádzka na tejto trati už bola obnovená. Minulý týždeň zhorel v Brjansku ropný sklad.

Ruská Brjanská oblasť susedí so severnou časťou Ukrajiny a tiež s Bieloruskom. Podobne ako napríklad Belgorodská oblasť aj tento región od ruskej invázie do susednej krajiny pomerne často hlási ostreľovanie alebo útoky bezpilotných lietadiel na svoje územie. Ruské úrady v minulosti obvinili Ukrajinu, že do Brjanskej oblasti vysiela sabotérov.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok