NHL: Tatar sa blysol gólom proti Rangers, Devils v 2. kole narazia na Carolinu

ta3 tasr
2.5.2023 06:47

Hokejisti New Jersey Devils skompletizovali zoznam postupujúcich do 2. kola play off NHL. V noci na utorok zdolali v rozhodujúcom siedmom súboji 1. kola New York Rangers 4:0 aj vďaka gólu slovenského útočníka Tomáša Tatara a celú sériu vyhrali 4:3 na zápasy. Ich oporou bol brankár Akira Schmid, ktorý zlikvidoval všetkých 31 striel súpera. Devils sa v semifinále Východnej konferencie stretnú s Carolinou.

NHL: Tatar sa blysol gólom proti Rangers, Devils v 2. kole narazia na Carolinu
TASR/AP

Tatar strelil svoj prvý gól a dosiahol svoj prvý bod v tohtoročnej vyraďovačke, keď v 36. minúte zvýšil na 2:0 pre Devils. Domáci obranca John Marino prenikol do útočného pásma, predral sa cez brániacich hráčov až k zakončeniu, jeho pokus síce minul bránku, no Marino okamžite vrátil puk bekhendom do bránkoviska, kde ho slovenský krídelník pohotovo upratal do siete. Tatar nastúpil v prvom útoku, počas 14:56 min. mal jednu strelu na bránku, pripísal si aj dva plusové body a dve zblokované strely. 

Schmid dosiahol druhé čisté konto v sérii i celkovo v kariére v play off. "Spoluhráči boli skvelí, blokovali strely a nepúšťali ich do nášho pásma. Bol to skvelý tímový výkon, samozrejme, chceli sme to ukončiť o zápas skôr, no niekedy si nevyberiete," povedal švajčiarsky brankár pre oficiálnu webstránku NHL.

Dva shutouty v sérii vychytal iba ako desiaty nováčik ligovej histórie a prvý od výkonu Matta Murrayho v roku 2017. "Mal veľmi vydarený zápas a podľa mňa aj sériu. Predstavujete si všeličo, ale toto som si predstaviť nedokázal, bola to náročná séria. Stáli proti sebe dva dobré tímy a brankári sa ukázali ako kľúčoví," povedal tréner domácich Lindy Ruff k výkonu svojho brankára. Marino asistoval pri dvoch góloch domácich, bilanciu 0+2 mal aj český útočník Ondřej Palát. Devils vyhrali sériu play off prvýkrát od roku 2012.

Slovák Jaroslav Halák sledoval duel zo striedačky, v bránke "jazdcov" dostal opäť prednosť Šesťorkin, ktorý vykryl 20 striel. Jeho tím nevyužil ani jednu z presilových hier. "Bolo by super skórovať v jednej z nich. Na presilovky však nemôžeme hodiť to, že sme nedali žiadny gól. Mali sme dobré momenty, mali sme šance, no keď nedáme gól, nemôžeme vyhrať," zhodnotil kouč hostí Gerard Gallant. V predchádzajúcich piatich stretnutiach nevyužili Rangers ani jednu z osemnástich presiloviek.

1. kolo play off NHL

Štvrťfinále Východnej konferencie - 7. zápas:

New Jersey - New York Rangers 4:0 /TATAR za domácich 1+0/

/konečný stav série: 4:3, New Jersey postúpilo do konferenčného semifinále/

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok