NHL: Toronto a Edmonton postúpili do 2. kola play off, Rangers vyrovnali

ta3 tasr
30.4.2023 08:45

Hokejisti Toronta a Edmontonu postúpili do 2. kola play off NHL. Maple Leafs uspeli v noci na nedeľu na ľade Tampy Bay 2:1 po predĺžení a v sérii zvíťazili 4:2 na zápasy. Rovnako šesť stretnutí trvala séria Edmontonu s Los Angeles, Oilers v spečatili postup triumfom 5:4 u súpera. New York Rangers zdolal v šiestom dueli New Jersey 5:2 a vyrovnal sériu na 3:3. O postupujúcom rozhodne až siedmy duel.

NHL: Toronto a Edmonton postúpili do 2. kola play off, Rangers vyrovnali
Keith Birmingham/The Orange County Register via AP

Tampe chýbal v tak ako v predchádzajúcich štyroch zápasoch slovenský obrana Erik Černák. Zotavuje sa zo zranenia, ktoré mu spôsobil v prvom zápase útočník Michael Bunting, keď ho zasiahol lakťom do hlavy. Toronto išlo do vedenia po góle Austona Matthewsa, v 45. minúte vyrovnal Steven Stamkos. Predĺženie sa hralo len necelých päť minút, v ňom rozhodol o postupe kanadského tímu John Tavares. Toronto prešlo 1. kolom po prvýkrát od roku 2004 a v druhom narazia na Boston, alebo Floridu.

V drese Edmontonu sa bodovo presadili obe ofenzívne opory "olejárov". Connor McDavid zaznamenal gól a asistenciu, Leon Draisaitl strelil svoj siedmy gól v play off. Tromi bodmi však zažiaril Klim Kostin, ktorý skóroval dvakrát a podieľal sa aj na víťaznom góle Kailera Yamamota, ktorý padol tri minúty pred koncom zápasu.

Tomáš Tatar v drese New Jersey nebodoval ani v šiestom zápase play off, odohral v ňom takmer 18 minút. Brankár "diablov" Akira Schmid inkasoval päť gólov z 29 striel, v tretej tretine ho nahradil Vítek Vaněček. V drese "jazdcov" sa najviac darilo Chrisovi Kreiderovi, ktorý dal gól a pridal dve asistencie, Igor Šesťorkin mal 34 úspešných zákrokov. Siedmy duel je na programe v pondelok v Newarku o 22.00 SELČ.

NHL - 1. kolo play off


štvrťfinále Východnej konferencie - 6. zápasy:

Tampa Bay - Toronto 1:2 pp
/konečný stav série: 2:4, Toronto postúpilo/

NY Rangers - New Jersey 5:2
/stav série: 3:3/

štvrťfinále Západnej konferencie - 6. zápasy:

Los Angeles - Edmonton 4:5
/stav série: 2:4, Edmonton postúpil/

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok