Saková spochybnila dohody o vine a treste, Mikulec to odmietol. Podľa nej má polícia zviazané aj nohy

ta3/Samuel Drozda
30.4.2023 12:52

Kto bol lepší minister vnútra, Mikulec alebo Saková? Manipuluje niekto políciu a jej vyšetrovania? Sú naše súdy dôveryhodné? Hosťami boli Roman Mikulec (OĽANO) a Denisa Saková (Hlas-SD).

20230430_v_politike_1.jpg
TA3

Mikulec odmietol spochybniť nezávislosť súdov, ktoré uviedli, že polícia je nezávislá od politických vplyvov. „To nechám na pani poslankyňu,“ skonštatoval. Dôveryhodnosť polície podľa prieskumov verejnej mienky stúpla, argumentuje minister. Saková štatistiky, ktorú ukazujú nárast verejnej mienky nenašla.

Mikulec sa odmietol vyjadriť, či je František Imrecze dôveryhodný svedok. „Opozícia ho bude spochybňovať napriek tomu, že to bol ich človek, vtedy im nevadil,“ sťažoval sa minister. Súdy podľa neho uviedli, že Imreczeho výpovede sú dôveryhodné. Mikulec odmietol tvrdenie Imreczeho, že v minulosti si vypýtal úplatok. Rozhovor Imreczeho s bývalým šéfom NAKA Branislavom Zurianom označil za zmanipulovaný.

Saková opäť spochybnila dohody o vine a treste, ktoré schválili súdy. „Na miesto 25 rokov za svoju trestnú činnosť, ktorú páchali, dostávajú podmienky a malé finančné tresty. No prečo to tak asi je?“ reagovala tak poslankyňa aj na dohodu, ktorú uzavrel Imrecze. „Potom idú na školenie a vypovedajú na niekoho, na koho treba a vypovedajú o skutkoch, ktoré sa nestali a za odmenu dostávajú dohody o vine a treste,“ dodala Saková. Mikulec ju následne obvinil z klamania.

Celú časť relácie V politike si môžete pozrieť tu:

Strana 2 / 2
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok