Saková spochybnila dohody o vine a treste, Mikulec to odmietol. Podľa nej má polícia zviazané aj nohy

ta3/Samuel Drozda
30.4.2023 12:52

Kto bol lepší minister vnútra, Mikulec alebo Saková? Manipuluje niekto políciu a jej vyšetrovania? Sú naše súdy dôveryhodné? Hosťami boli Roman Mikulec (OĽANO) a Denisa Saková (Hlas-SD).

Mikulcove odvolávania

Roman Mikulec, dočasne poverený minister vnútra, si myslí, že za jeho rekordným počtom odvolaní je strach zo slobody konania v polícii. „Vieme dobre, že 21 ľudí z bývalého vedenia alebo okolia Smeru a Hlasu je dnes odsúdených alebo obžalovaných,“ uviedol. Za dôležité považuje, že odvolaný nebol, čo si myslí, že je úspech.

„Pán minister vnútra Mikulec je momentálne druhý najnedôveryhodnejší politik,“ skonštatovala Denisa Saková, podpredsedníčka strany Hlas-SD a poslankyňa NR SR. Podľa nej nemá minister dôveru ani v ľuďoch a ani v parlamente. Vraj to dokazuje jeho osem odvolávaní. Upozornila, že Mikulcova podpora v parlamente s každým odvolávaním klesla. „Dôvodov bolo veľa. Nezvládol ani utečeneckú krízu, ale ani migračnú krízu,“ povedala. Za najväčšiu kauzu považuje, že vláda využíva orgány činné v trestnom konaní na politický boj. „Viackrát som hovorila, že orgány činné v trestnom konaní porušujú zákon,“ objasnila Saková.

Imrecze, Fico a NAKA

Mikulec označil výroky Sakovej za klamstvá. „Rozumiem, že to je rétorika Smeru a Hlasu a rozdiel medzi nimi nie je žiadny,“ povedal. Zaráža ho, že poslankyňa Saková a strana Hlas sa nevyjadruje ku „manipuláciám prepisov Robertom Ficom.“ Upozornil aj na dvojtvárnosť Fica, na ktorú poukázala aj samotná strana Hlas.

„Novelu trestného zákona z dielne ministerstva spravodlivosti vítame,“ uviedla Saková. Myslí si, že do súčasnosti tu platili drakonické tresty. „Doteraz sme tu mali vykopávanie dverí,“ pokračovala. „Pri vás má polícia zviazané ruky a aj zviazané nohy,“ adresovala Mikulcovi poslankyňa.

Článok pokračuje na ďalšej strane
Strana 1 / 2 Ďalšia strana
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok