Na Kryme vypukol požiar, príčinou je zrejme útok dronom. V Sevastopole horela palivová nádrž

ta3 ČTK
29.4.2023 07:42

V prístave Sevastopoľ na Ruskom anektovanom ukrajinskom polostrove Krym v sobotu vypukol obrovský požiar zásobníka s palivom, informovali ruské aj ukrajinské médiá. Podľa miestneho proruského činiteľa Michaila Razvožajeva požiar zrejme spôsobil útok bezpilotného lietadla.

Okolo poludnia politik hlásil uhasenie otvoreného ohňa. Nikto podľa neho nebol zranený. Hovorca ukrajinskej armády podľa agentúry Reuters uviedol, že nemá informácie, ktoré by naznačovali, že za incidentom stojí Ukrajina.

"Podľa predbežných informácií požiar spôsobil bezpilotné lietadlo," napísal Razvožavej skoro ráno na sociálnej sieti. "Plocha požiaru je približne 1000 metrov štvorcových," dodal. Neskôr povedal, že podľa predbežných informácií oheň majú na svedomí dve nepriateľské bezpilotné lietadlá.

"Otvorený požiar na ploche 1000 metrov štvorcových je uhasený. Hasiči teraz plochu kropia," informoval okolo poludnia s poznámkou, že do boja s ohňom sa zapojilo vyše 150 ľudí, ktorým prišiel na pomoc okrem iného požiarny vlak.

Šéf proruskej správy Krymu Sergej Aksjonov na sociálnej sieti telegram uviedol, že protivzdušná obrana dnes zostrelila nad polostrovom dva drony. "Nie sú žiadne obete ani škody," napísal.

Sevastopoľ sa nachádza na ukrajinskom polostrove Krym, ktorý Rusko anektovalo v roku 2014. Prístav je základňou ruskej Čiernomorskej flotily. Od vlaňajšieho februára, kedy Moskva vyslala na Ukrajinu invázne vojská, je opakovane terčom vzdušných útokov, napísala už skôr agentúra Reuters. Ruskí predstavitelia z úderov vinia Ukrajinu, Kyjev sa k podobným útokom oficiálne nehlási.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok