Zelenskyj odsúdil raketové útoky na Ukrajinu. Na ruský teror prisľúbil odpoveď

ta3 TASR
28.4.2023 10:00

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj odsúdil v piatok najnovšie raketové útoky Ruska na Ukrajinu a prisľúbil odpoveď na "ruský teror", informuje agentúra AFP.

Zelenskyj odsúdil raketové útoky na Ukrajinu. Na ruský teror prisľúbil odpoveď
TASR/AP

"Každý takýto útok, každý zlý čin proti našej krajine a ľuďom privádza teroristický štát bližšie k jeho pádu a trestu, nie naopak, ako sa domnievajú. Nezabudneme na žiadny zločin, nedopustíme, aby sa akýkoľvek votrelec vyhol zodpovednosti," uviedol vo vyhlásení Zelenskyj.

Ruské raketové útoky na Ukrajinu z piatka rána si podľa najnovšej bilancie vyžiadali najmenej 12 obetí, medzi ktorými je aj dvojročné dieťa. Zranenia utrpelo najmenej 17 ľudí. "Uplynulú noc nepriateľ opäť zaútočil na Ukrajinu raketami a dronmi. Teroristi sa zamerali na civilistov a objekty. Raketový útok na Umaň poškodil zhruba desať obytných budov. Celý blok jednej z nich bol zničený. Ľudia sa stále nachádzajú pod troskami. Žiaľ, došlo k obetiam vrátane dieťaťa. V Dnipre si ostreľovanie teroristov vyžiadalo život dieťaťa," napísal Zelenskyj na Facebooku.

Masívny raketový útok na ciele na rôznych miestach Ukrajiny sa odohral v piatok okolo 04.00 h miestneho času. Poplach bol odvolaný po asi dvoch hodinách. Kyjevský magistrát oznámil, že v blízkosti hlavného mesta bolo zostrelených 11 rakiet a dva drony. Podľa magistrátu išlo o prvý útok na ukrajinskú metropolu po takmer dvojmesačnej prestávke.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok