Sudánska milícia strieľala na turecké evakuačné lietadlo, tvrdí armáda. RFS útok popreli

ta3 ČTK
28.4.2023 09:40

Sudánske polovojenské Jednotky rýchlej podpory (RSF) strieľali na turecké evakuačné lietadlo, keď pristávalo na letisku Vádí Sajidna severne od Chartúmu, a poškodili jeho palivový systém, uviedla sudánska armáda. Turecké ministerstvo obrany potvrdilo, že sa turecké evakuačné lietadlo stalo terčom útoku, a uviedlo, že nikto nebol zranený. RSF popreli, že by na lietadlo strieľali, píše agentúra Reuters.

Sudánska milícia strieľala na turecké evakuačné lietadlo, tvrdí armáda. RFS útok popreli
TASR/AP

Lietadlo podľa sudánskej armády bezpečne pristálo a teraz sa opravuje. Pôvodne armáda tvrdila, že bol zranený jeden člen posádky. Polovojenská RSF poprela, že by strieľala na turecké lietadlo, a tvrdí, že prímerie dodržiava.

V Sudáne bolo vo štvrtok večer o ďalších 72 hodín predĺžené prímerie medzi sudánskou armádou a polovojenskými Jednotkami rýchlej podpory (RSF), ktoré spolu zvádzajú boje od polovice apríla. O život pri nich prišlo okolo 500 ľudí a tisíce ďalších boli zranené. Vďaka prímeriu boli zo zeme v posledných dňoch evakuované stovky cudzincov rôznych národností. Z okolia Chartúmu sú však aj naďalej hlásené boje, napísal web BBC.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok