Nemecké a britské sily boli v pohotovosti, nad Baltským morom zachytili tri ruské lietadlá

TA3 ČTK
26.4.2023 09:17

Nemecké letectvo dnes zachytilo tri ruské lietadlá, vrátane stíhačiek, ktoré prelietali medzinárodným vzdušným priestorom nad Baltským morom. Informuje o tom v stredu agentúra Reuters s odvolaním sa na Luftwaffe. Stroje mali vypnutý transpondér, teda rádiový odpovedač.

ruské stíhačky SU-27 (SITA/AP)
SITA/AP

Nemecké a britské sily boli nasadené na identifikáciu dvoch stíhačiek Su-27 a jedného vojenského lietadla Il-20, uviedlo nemecké letectvo na Twitteri. Z incidentu zverejnilo niekoľko snímok. Moskva pred 14 dňami uviedla, že vyslala do vzduchu nad Baltským morom stíhačku kvôli nemeckému vojenskému lietadlu, ktoré sa približovalo k ruskej hranici. Stíhačka nemecké lietadlo podľa ministerstva odprevadila od hraníc.

V marci USA ruskú armádu obvinili z "nebezpečného a neprofesionálneho" správania, keď bolo nad Čiernym morom zničené americké bezpilotné lietadlo po tom, čo sa s ním podľa americkej armády zrazila ruská stíhačka. Moskva tvrdí, že dron sa "provokatívne" pohyboval na ruské územie. Zároveň ale popiera, že by sa s ním ruské lietadlo stretlo.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok