Čo my máme s vojnou na Ukrajine, pýta sa Fico. Myslí si, že vláda by pre ňu ukrývala aj mŕtvoly

ta3
25.4.2023 21:00

Robert Fico si uvedomuje, že sociálny štát nemôže fungovať bez trhového hospodárstva, ale zároveň tvrdí, že ruka trhu nefunguje v krízových situáciách. Vráti sa na tzv. tretiu cestu, čo je kombinácia pravicovej ekonomickej politiky a ľavicovej sociálnej politiky? Je za to, aby sa Ukrajina stala členom Európskej únie a NATO? Hosťom relácie Téma dňa bol Robert Fico (Smer-SD).

tema_dna_119.jpg
TA3

Fico vyhlásil, že je potrebná absolútna opatrnosť pri Ukrajine. „Je tam vojna, treba tým ľuďom pomáhať,“ uviedol napriek predošlému varovaniu. Uviedol, že zažil situáciu, keď Slovensko potrebovalo plyn, Ukrajina sa „na nás zvysoka vykašľala.“ „Keď oni potrebovali plyn, tak mi volal aj americký prezident a my sme našli spätný tok plynu, ktorý sme Ukrajine dali,“ dodal.

Fico zopakoval, že Ukrajine treba pomáhať, nie však vojensky ale humanitárne. Zákaz dovozu z Ukrajiny považuje za správny. Čo my s tou vojnou máme na Ukrajine?“ spytoval sa Fico. „Tá vojna vznikla v roku 2014, keď ukrajinský fašisti začali zabíjať občanov ukrajinskej národnosti,“ uviedol. Toto tvrdenie nebolo možné overiť. „Našou povinnosťou je chrániť si svoje záujmy,“ dodal.

Celú časť relácie Téma dňa si môžete pozrieť tu:

Strana 2 / 2
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok