V Bratislave napadli známeho analytika. Viac ho však nahnevali svedkovia, ktorí mu nepomohli

ta3
25.4.2023 12:57

Analytika Martina Smatanu napadli a okradli v bratislavskom Starom Meste. O nepríjemnom zážitku napísal na sociálnej sieti. Ako uviedol, ukradli mu telefón a kopli ho do brucha. Aj keď sa bránil, nepomohlo to. Viac ako to, že ho okradli, ho však nahnevali ľudia, ktorí stáli neďaleko, všetko videli, no nič neurobili.

V Bratislave napadli známeho analytika. Viac ho však nahnevali svedkovia, ktorí mu nepomohli
TASR/Pavel Neubauer

Po útoku sa vybral za nimi, aby zistil, či náhodou nevideli, ako útočníci vyzerali. Povedali, že nie, no dodali, že bolo hrozné vidieť, čo sa deje, a že "človek sa už musí báť ísť kamkoľvek sám“. "Toto je totiž naša typická črta. Sťažovať sa a frflať, ale ak by sme mali konať, pomôcť a postaviť sa zlu, to už nie," napísal analytik.

Každý má podiel viny

Incident prepojil so situáciou na Slovensku. "Netýka sa to bohužiaľ len môjho prípadu, ale prakticky všetkého na Slovensku. Zdravotníctva, dopravy, energetiky a krajiny ako takej.  Frfleme a sťažujeme sa na to v akom stave je Slovensko a obviňujeme Fica, Matoviča či Hegera. Rovnakým dielom však za to môžeme my. Pokiaľ ostaneme národ pasívnych frflošov, nepostavíme sa zlu a neprávu a zavrieme pred ním alibisticky oči, nikdy sa ako krajina neposunieme. Česť a vďaka výnimkám," uviedol.

Informoval aj o tom, že mobil mal už tri roky a je mu ľúto "chudáka", ktorý si ho takto "vybojoval". "Neviem si predstaviť v akej životnej situácií museli byť, keď im toto za to stálo," uviedol na Facebooku Smatana. Celý incident nahlásil na polícii a po zdravotnej stránke je v poriadku.


zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok