Melónové jadierka nevyhadzujte: Prehltnúť ich nestačí, pripravte si z nich čaj

TA3/zm
3.5.2023 16:00

Sezóna chutných, šťavnatých melónov je pomaly tu a ak ste zvykli jadierka vypľúvať, oberali ste sa o cenné živiny. Zjesť ich však nestačí. Na to, aby ste z nich dostali oveľa viac, je potrebné povariť ich.

Melónové jadierka nevyhadzujte: Prehltnúť ich nestačí, pripravte si z nich čaj
Freepik

O čaji z melónových jadierok počul len málokto, pritom je tak zdravý!

Prehltnúť nestačí

Takmer žiadne ovocie či zelenina nie je obľúbené preto, že má jadierka. A dokonca ich zvykneme aj vypľúvať, čo je aj prípad čiernych bodiek v melóne. Ak ich náhodou aj zjeme, zvyčajne sa snažíme rýchlo ich prehltnúť a nekaziť si chuť ich prehryznutím. V takom prípade ste však z jadierok nezískali v podstate nič. Cenné vitamíny len prejdú tráviacim traktom. Požuť ich je základ. Ale existujú aj iné metódy.

Čaj z jadierok

Jadierka v melóne obsahujú vitamíny A, B a C, ktoré prispievajú k udržaniu zdravého imunitného a nervového systému. Obsah vlákniny je zas prospešný pre trávenie, dokonca ostráni aj črevné parazity alebo zápaly. V prípade, že melónové jadierka povaríte a vypijete ako čaj, zabezpečíte si aj optimálny krvný tlak a prečistíte obličky. Stačí dve lyžice jadierok pomlieť, zaliať litrom vody a štvrťhodiny povariť.

Na vlasy aj pleť

Okrem zdravotných výhod prináša čaj z melónových jadierok množstvo benefitov aj pre krásu. Keďže čierne bodky skrývajú lykopén, čo je cenný antioxidant, pri pravidelnej konzumácii budete mať lesklé a zdravé vlasy, pevné nechty a najmä mladistvú pleť.     

Témy: melón zdravie
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok