Na pozemku pastora našli desiatky tiel. Zrejme išlo o členov sekty, ktorých nútil hladovať, aby sa stretli s Ježišom

ta3 ČTK
23.4.2023 20:48

Na východe Kene sa za posledné tri dni našlo už 47 ľudských tiel, zrejme členov sekty, ktorých ich duchovný vodca vyzval, aby hladovali. S odvolaním sa na políciu o tom informovala agentúra AFP. Polícia podľa nej pokračuje v pátraní po ďalších prípadných mŕtvych.

Na pozemku pastora našli desiatky tiel. Zrejme išlo o členov sekty, ktorých nútil hladovať, aby sa stretli s Ježišom
TASR/AP

"Dnes sme vyzdvihli 26 tiel, celkom ich je teda už 47," povedal agentúre vedúci oddelenia pre kriminálne vyšetrovanie v kenskom okrese Malindi. Oblasť prehľadávajú muži v bielych kombinézach a rúškach a pátrajú po ďalších hroboch v okrovo sfarbenej pôde, opísal novinár AFP.

Plytké hroby sú podľa agentúry AP rozosiate na pozemku pastora Paula Makenziho z cirkvi vystupujúcej pod názvom Good News International Church (Medzinárodná cirkev dobrých správ). Polícia začala pozemok prehľadávať po tom, čo ju niekto z radov verejnosti upozornil na podozrivé dianie. Na pozemku potom policajti objavili 15 podvyživených ľudí, z ktorých štyri neskôr zomreli. Makenziho stúpenci polícii povedali, že hladovali na pokyn svojho duchovného vodcu, aby sa mohli "stretnúť s Ježišom".

Pastor Makenzi je teraz vo väzbe, kde už štvrtý deň drží hladovku. Vodca sekty bol v minulosti už dvakrát zatknutý, a to v roku 2019 a v marci tohto roku v súvislosti s úmrtím detí. V oboch prípadoch bol prepustený na kauciu, vyšetrovanie ale ďalej pokračuje.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok