Kollár a Pellegrini sa zhodli. Odmietli spoluprácu s Republikou, Kollár aj so Smerom

ta3
23.4.2023 12:32

Čínsky veľvyslanec vo Francúzsku povedal, že Ukrajina a pobaltské krajiny nemajú oporu v medzinárodnom práve, čo znamená, že nemajú právo existovať. Tie sa proti vyjadreniu búria. Na Slovensku nás však čakajú voľby. Strany sa na ne v plnom prúde pripravujú a uvažujú o spolupráci. V relácii V politike diskutovali Peter Pellegrini (Hlas-SD) a Boris Kollár (Sme rodina).

v_politike_100.jpg
TA3

O poslednom prieskume IPSOS si Pellegrini myslí, že Hlas sa nenechal predbehnúť Smerom. „Na Slovensku je emócia hnevu, čo je legitímna emócia, ale v tento moment je väčší dopyt po ráznejšej rétorike a tvrdších slovách,“ povedal. Nechce, aby strana Hlas ponúkala takúto politiku svojim voličom. „Budem robiť všetko pre to, aby Hlas vyhral voľby,“ dodal šéf strany.

Kollár sa poďakoval svojim voličom zo spomínaného prieskumu. „Snažíme sa robiť normálnu politiku, nerozoštvávať spoločnosť a nerozdeľovať ju,“ povedal o svojej strane. Myslí si, že táto vláda urobila veľa dobrého, čo však bolo prekryté hádkami. „Takto my sa chovať nebudeme,“ pokračoval. Kollár chce ísť do koalície so stranami, ktoré spĺňajú jeho tri body. Prvý má byť o programe strany. Druhý bod sa zaoberá históriou Slovenska a „ako sa strana vysporiadala s holokaustom, Tisovým režimom a SNP.“ Podľa jedno vlastných slov má byť tretí bod o ukotvení Slovenska v civilizačnom rámci. Ujasnil, že myslí NATO a EÚ. „V tejto chvíli si neviem s nimi predstaviť spoluprácu,“ dodal o strane Smer a strane Republika predseda NR SR Kollár.

„Takisto si neviem predstaviť, že by sme s Republikou, ako strana, ktorá má protifašistický a pro-európsky pilier, spolupracovali,“ vyhlásil Pellegrini. Následne vylúčil spoluprácu so stranou dočasného premiére Eduarda Hegera Demokrati. „V Hlase ani len náznakom nikto nikdy nepovedal, ani len neuvažuje, že by bola dobrá koalícia s Republikou. O tomto nevedieme diskusie,“ vyhlásil Pellegrini.

Volebná kampaň

„My máme šiesteho mája snem v Žiline, a tam máme program pripravený,“ uviedol Kollár. Na sneme chce predseda strany riešiť problémy v spoločnosti, ako sú zdravotníctvo a energetická chudoba. Chce tiež, aby strana riešila potravinovú sebestačnosť Slovenska. „Tu by sme mali prestať politikárčiť,“ dodal.

Článok pokračuje na ďalšej strane
Strana 2 / 3
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok