Kollár a Pellegrini sa zhodli. Odmietli spoluprácu s Republikou, Kollár aj so Smerom

ta3
23.4.2023 12:32

Čínsky veľvyslanec vo Francúzsku povedal, že Ukrajina a pobaltské krajiny nemajú oporu v medzinárodnom práve, čo znamená, že nemajú právo existovať. Tie sa proti vyjadreniu búria. Na Slovensku nás však čakajú voľby. Strany sa na ne v plnom prúde pripravujú a uvažujú o spolupráci. V relácii V politike diskutovali Peter Pellegrini (Hlas-SD) a Boris Kollár (Sme rodina).

Čína a Kurilovská

„S Čínou máme už 73 rokov diplomatický vzťah,“ uviedol Boris Kollár, predseda strany Sme rodina. Nemilo ho prekvapilo vyjadrenie čínskeho diplomata o existencii pobaltských krajín a myslí si, že to bude mať dohru. „Minimálne nejakou nótou alebo predvolaním si čínskeho veľvyslanca,“ oznámil.

Peter Pellegrini, predseda strany Hlas, si myslí, že prezidentka mala počkať s odvolaním Lucie Kurilovskej. „Pani prezidentka nech sa nerobí za alibistku, že je len bábka, ktorá plní príkazy ministra,“ argumentoval. Myslí si, že prezidentka mala skôr odvolať ministra vnútra Romana Mikulca. Uviedol, že strana s Kurilovskou spolupracuje už niekoľko rokov a momentálne rokuje o možnom budúcom pôsobení v Hlase.

Predčasné voľby

„Prvý deň ako to budem mať Ústavou dovolené, vyhlásim predčasné voľby,“ povedal Kollár. Zámerom pre tento krok je transparentnosť vo voľbách. K inému termínu volieb povedal, že to už nie je možné. „Než to schválite a uznesiete v parlamente, tak by sme zistili, že máme voľby niekedy v lete,“ skonštatoval. Myslí si, že si to uvedomili aj opozičné strany.

Pellegrini o výzve šéfa národniarov Andreja Danka k stretnutiu povedal, že mu to nedovoľuje pracovný program. Avšak, ak by mu to program dovolil, tak by sa s Dankom stretol podľa jeho vlastných slov na „priateľskom stretnutí“. Tvrdí, že v komunikácii so šéfom SNS nebol spomenutý Robert Fico. „Dohodnem si s ním neformálne priateľské stretnutie hocikedy,“ uviedol Pellegrini a doplnil, že stretnutie by bolo bez Fica, keďže ide o stretnutie medzi dvoma priateľmi.

Článok pokračuje na ďalšej strane
Strana 1 / 3 Ďalšia strana
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok