Budú kroky Martina Klusa smerovať k Demokratom? Nevylúčil ani prípadnú spoluprácu s KDH

ta3
20.4.2023 20:54

Obaja zabodovali v zahraničnej politike, ale napokon museli opustiť strany, ktoré reprezentovali v parlamente. Zatiaľ čo Gyimesi odišiel z OĽANO s úsmevom po podaní rúk, Klus s buchnutím dverí a následnou hanbou na európskej úrovni. Zmenili by niečo na svojom rozhodnutí vstúpiť o politiky?

td_10.jpg
TA3

Nezaradený poslanec NR SR Gyorgy Gyimesi v relácii Téma dňa povedal, že dôvodom na odchod z hnutia OĽANO boli rozdiely v zásadných otázkach. "Boli tak veľké, že som nechcel pôsobiť ako opozičný poslanec v rámci koalície a hnutia OĽANO. Naše cesty sa rozišli slušným a kultivovaným spôsobom," povedal. 

Kritizoval Naďa

Kritizoval však ministra obrany Jaroslava Naďa. Povedal, že "salutuje vždy, keď vidí zástavu USA". "Naď robí politiku štýlom, ktorý hnutiu OĽANO vyhovuje. Myslím si, že Slovensko by nemalo byť také servilné," podotkol Gyimesi. Označil sa za "hodnotového politika"

V ďalších častiach Témy dňa diskutovali Andrej Doležal a Zuzana Dlugošová. Celú reláciu nájdete v archíve.

Nezaradený poslanec NR SR Martin Klus povedal, že ho "mrzí, že strana SaS sa na mňa pokúsila nalepiť nálepku, že som trafikant". "Nesúhlasil som s odchodom strany SaS do opozície, preto som aj odišiel, Sulík to veľmi dobre vedel," uviedol. 

Povedal, že Richard Sulík písal listy, ale aj telefonoval poslancom Európskeho parlamentu, aby sabotoval kandidatúru Klusa do Európskeho dvora audítorov. 

Článok pokračuje na ďalšej strane
Strana 1 / 2 Ďalšia strana
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok