Zamestnanca UK obvinili z prijatia úplatku, k trestnému činu sa priznal

ta3 TASR
20.4.2023 14:48

Zamestnanca Univerzity Komenského v Bratislave obvinili zo zločinu prijímania úplatku. K spáchaniu trestného činu sa priznal, prejavil záujem o konanie o dohode o vine a treste. Vyplýva to z informácií, ktoré poskytla hovorkyňa Generálnej prokuratúry SR a Úradu špeciálnej prokuratúry Zuzana Drobová.

Zamestnanca UK obvinili z prijatia úplatku, k trestnému činu sa priznal
TASR/Jaroslav Novák

"Dozorujúci prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry o ďalšom procesnom postupe vo veci rozhodne po ukončení vyšetrovania," priblížila s tým, že obvinenie osobe M. T. vzniesli ešte v stredu 19. apríla.

Vyšetrovateľ Národnej kriminálnej agentúry zadržal zamestnanca UK v stredu pri preberaní úplatku vo výške 20-tisíc eur. Úplatok si mal vyžiadať v súvislosti s preberacím konaním vykonaných stavebných prác na Prírodovedeckej fakulte a Fakulte matematiky, fyziky a informatiky UK v Bratislave.

Dekan Prírodovedeckej fakulty UK s okamžitou platnosťou obvineného odvolal zo všetkých riadiacich a koordinačných funkcií a odňal mu všetky príslušné poverenia. Univerzita vyhlásila, že odsudzuje akékoľvek prejavy korupcie.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok