Dievčatá v Texase omylom otvorili auto mužovi. Ten po nich začal strieľať, polícia páchateľa zatkla

ta3 ČTK
20.4.2023 07:01

Polícia v Texase zatkla mladého muža, ktorý je podozrivý, že v utorok strieľal na dve roztlieskavačky. Podľa amerických médií jedna z nich na parkovisku pri supermarkete v Austine otvorila dvere jeho auta, pretože sa pomýlila a myslela si, že ide o jej vozidlo. Ide o tretí prípad za posledných niekoľko dní, keď sa mladí ľudia kvôli zjavnému omylu stali obeťami streľby.

Prípad štyroch mŕtvych z Michaloviec vyšetrujú ako vraždu. Má ísť o rodinnú tragédiu
TASR - Roman Hanc

Keď Heather Rothová, ktorá otvorila dvere cudzieho auta, svoj omyl zistila, vrátila sa do auta svojej kamarátky, stiahla okienko a snažila sa mužovi sediacemu vo vozidle ospravedlňovať. On však podľa nej zdvihol ruky, vytiahol zbraň a začal okolo seba strieľať. Zasiahol Rothovú aj jej kamarátku, 18-ročnú Payton Washingtonovú. Rothovú záchranári ošetrili na mieste, Washingtonovú však musel vrtuľník previezť do nemocnice. Jej tím roztlieskavačiek uviedol, že je na jednotke intenzívnej starostlivosti a jej stav je stabilizovaný. Lekári jej ale museli odstrániť slezinu, má tiež poškodený pankreas a bránicu.

Tím Woodlands Elite Generals, ktorého je Washingtonová členkou, na internete usporiadal zbierku na jej liečbu. Jej otec o nej hovorí ako o "otrnutej" dievčine, ktorá všetko v živote dosiahla len s jednými pľúcami, s ktorými sa narodila. Roztlieskavačky z Woodlands Elite Generals sa tento víkend chystajú na majstrovstvá sveta v cheerleadingu, ktoré sa konajú v Orlande na Floride. Rothová podľa televízie CNN uviedla, že sa chce súťaže zúčastniť.

Zo streľby na roztlieskavačky je podozrivý 25-ročný Pedro Tello Rodriguez a je vo väzbe.

Omyl, ktorý vyvolal streľbu

Minulý štvrtok 84-ročný beloch v Kansas City do hlavy a ruky strelil černošského tínedžera, ktorý omylom zazvonil pri jeho dverách, keď šiel vyzdvihnúť svojich bratov, ale pomýlil si adresu. Chlapec zranenie prežil. Senior v stredu na súde uviedol, že sa necíti byť vinný. Je obvinený okrem iného z ťažkého ublíženia na zdraví. Prokurátor povedal, že v prípade sú "rasistické komponenty", ale že streľba nebola rasisticky motivovaná.

Cez víkend v štáte New York prišla o život 20-ročná žena kvôli tomu, že jej partner omylom vošiel autom na zlú príjazdovú cestu, keď hľadali miesto, kam mierili na večierok. Z prahu dverí na nich strieľal 65-ročný majiteľ domu, ku ktorému sa nedopatrením priblížili.

CNN pripomína, že Spojené štáty sú jedinou krajinou, kde civilisti držia viac strelných zbraní, než koľko v nich žije ľudí. Na 100 Američanov pripadá asi 120 strelných zbraní.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok