Rusnák pred žrebom MS do 20 rokov: Dostať Argentínu by bolo niečo úžasné

ta3 TASR
18.4.2023 13:05

Tréner slovenskej futbalovej reprezentácie do 20 rokov Albert Rusnák starší s nadšením privítal pridelenie záverečného turnaja majstrovstiev sveta Argentíne (20. mája až 11. júna). Pred žrebom v piatok 21. apríla skupín uviedol, že by bolo úžasné, keby sa stal súperom Slovenska domáci tím.

Rusnák pred žrebom MS do 20 rokov: Dostať Argentínu by bolo niečo úžasné
TASR/Martin Baumann

Medzinárodná futbalová federácia v marci odobrala práva na usporiadanie šampionátu Indonézii. V pondelok FIFA oficiálne potvrdila, že šampionát sa uskutoční v Argentíne.

"Rozhodnutie som privítal s nadšením. Ísť do krajiny, ktorá vyhrala titul majstra sveta v mužskej kategórii a zároveň je jednou z kolísok futbalu, na to sa veľmi tešíme. Pri tom negatívnom, čo sa stalo, že FIFA odobrala turnaj Indonézii a boli sme v neistote, čo bude, tak sa to skončilo nadmieru dobre," uviedol v rozhovore pre Slovenský futbalový zväz štyridsaťdeväťročný kouč slovenskej dvadsiatky.

Slovenskí mladíci v závere marca absolvovali dvojzápas na Malte. V prvom súboji zvíťazili nad domácim výberom 2:1 a v druhom sa skončil zápas nerozhodne 1:1. Zverencov Alberta Rusnáka čaká záverečný blok prípravy. 

"V pláne máme tréningový kemp od 7. do 11. mája. Uvidíme, koho nám kluby uvoľnia, máme to s nimi predebatované. Rozprávať sa s nimi budeme ešte aj pred samotným kempom, dôležité bude, ako budú tímy stáť v tabuľke. Niektoré hrajú o postup, o titul, o baráž či o vypadnutie. Situácia sa môže každým ligovým kolom meniť. Pred zrazom sú ešte dve kolá v najvyššej súťaži a aj v II. lige. Verím, že nám všetko zapasuje tak, aby kluby uvoľnili tých hráčov, ktorých chceme," dodal Rusnák.  

V piatok sa uskutoční online žreb šampionátu. Rusnák dal najavo, koho by si v skupine prial: "V prvom rade si ideme turnaj užiť. Chceme ukázať, čo je v nás, ako sme sa dokázali zlepšiť od majstrovstiev Európy. Samozrejme, každý máme súpera, proti ktorému by sme chceli hrať. Dostať domácu Argentínu by bolo niečo úžasné, aj pre atmosféru."

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok