Rusi pokračujú v ofenzíve pri Lymane a Bachmute. Bojujú aj napriek vysokým stratám

ta3 čtk
17.4.2023 10:36

Ruské sily na Ukrajine pokračujú napriek značným stratám v ofenzíve pri Bachmute, Lymane, Avdijivke a Marjinke. Ohniskom bojov zostávajú mestá Bachmut a Marjinka a za posledný deň ukrajinskej sily odrazili v týchto oblastiach frontu viac ako 60 nepriateľských útokov, uviedlo ukrajinské velenie v rannom hlásení o situácii na bojisku, z ktorého citovala agentúra Ukrinform.

Rusi pokračujú v ofenzíve pri Lymane a Bachmute. Bojujú aj napriek vysokým stratám
TASR/AP

Za uplynulý deň ukrajinské letectvo vykonalo päť vzdušných útokov na ruské sily a protilietadlový raketový systém. Ukrajinskej protivzdušnej obrane sa podarilo zostreliť štyri nepriateľské drony. Raketové a delostrelecké jednotky zasiahli okrem iného kontrolné stanovište, protiletecký raketový systém, skladisko paliva a dve skladiská munície, uviedol ukrajinský štáb vo vyhlásení.

Ruské okupačné sily počas posledného dňa vypálili 25 rakiet na mestá v Záporožskej a Mykolajivskej oblasti, a vykonali aj 42 vzdušných útokov.

Podľa názoru amerického Inštitútu pre štúdium vojny (ISW) posilňuje ruské velenie žoldnierov z Wagnerovej skupiny rozmiestnených v blízkosti Bachmutu a dodáva im moderné zbrane vrátane tankov T-90 v snahe dosiahnuť po mesiacoch ťažkých bojov dobytie tohto mesta v Doneckej oblasti.

Vo svojej aktualizovanej správe zo 16. apríla ISW uviedol, že ruské ministerstvo obrany pristúpilo k posilneniu spolupráce s Wagnerovou skupinou napriek tomu, že vodca skupiny Jevgenij Prigožin patrí medzi kritikov ruského ministra obrany Sergeja Šojgua.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok