Prezidentka nemala tejto vláde posvätiť, myslí si Blanár. Budaj hovorí, že sme v multikrízach

ta3/Soňa Búranová, RI
16.4.2023 12:15

Politické strany sa pripravujú na volebnú kampaň a Slovákov medzitým bičujú vysoké ceny potravín. Na rokovací stôl však prúdia rôzne atómovky, ktoré sú viac než len šokujúce. V relácii V politike diskutovali o aktuálnej situácii Juraj Blanár (Smer) a Ján Budaj (Demokrati).

20230416_v_politike_8.jpg
TA3

Nenávisť vraj (ne)rastie

Budaj hovorí, že je na mieste, aby Demokrati podporili ako prezidentskú kandidátku Zuzanu Čaputovú, ak by sa voľby konali tento rok. Blanár nechcel prezradiť, koho pošle do boja Smer, strana Roberta Fica o tom vraj bude informovať v dostatočnom predstihu. Dodal však, že to bude niekto, kto by mal poraziť Zuzanu Čaputovú. 

"Slovensko nie je krajina, ktorá je nenávistná. Bohužiaľ, niektoré politické strany, ako PS či pani prezidentka, sa snažia vytvoriť tento dojem, že sa tu denne zabíjajú LGBTI+ ľudia," vyhlásil Blanár. Hovorí, že Smer ešte poskytne stanovisko k návrhu ministra spravodlivosti. Nemyslí si, že je správne, že politici vodia zahraničné návštevy na Zámockú ulicu. Vyčíta prezidentke, že ich nepozýva napríklad na Slavín.

Budaj reagoval, že zákon síce pomôže konkrétnym ľuďom, ale hlavnou úlohou bude, že bude meniť postoj majority. "Kým tu budú politické strany, ktoré ťažia z ľudskej zloby, nepohneme sa, ak by aj nejaký zákon bol," okomentoval Budaj s tým, že tento návrh považuje za nedostatočný. Vyzval Blanára, aby sa Smer postavil voči nenávisti.

Čepček triafa vedľa

Medzitým poslanec Čepček predložil balík návrhov, ktoré šokovali Slovensko. Navrhuje napríklad notárske povolenie na pozeranie porna pre ľudí od 18 rokov či zákaz reklám, ktoré propagujú pitie alkoholu. Budaj reagoval ironicky, podľa neho ešte "chýbajú návrhy, kde majú byť zastávky vlakov a autobusov". Podľa neho je "škoda strácať čas týmto stupňom už odtrhnutia poslaneckého zboru od reality". Blanár dodal, že sa v tomto s Budajom zhoduje, no nemuselo to byť, ak by boli predčasné voľby. Minister životného prostredia nechápe súvislosť. 

Blanár zakončil, že toto nie je na Slovensku dôležitá téma. Je vraj dôležité venovať sa tomu, že tu máme veľké zdražovanie a prepad seniorov pod hranicu chudoby. Preto dal Smer na nasledujúcu schôdzu tri návrhy, ktoré by tieto problémy mohli riešiť.

Celú reláciu V politike si môžete pozrieť nižšie.

Strana 3 / 3
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok