Vojaci zvádzajú v Bachmute neobyčajne krvavé boje, uviedla ukrajinská armáda

ta3 ČTK
15.4.2023 22:45

V Bachmute sa medzi ruskými a ukrajinskými silami odohrávajú neobyčajne krvavé boje, uviedol hovorca východného zoskupenia ukrajinských síl Serhij Čerevatyj. Prokrajinské sily sa podľa neho ale v meste v severoukrajinskej Doneckej oblasti stále držia, informovala agentúra Unian.

Vojaci zvádzajú v Bachmute neobyčajne krvavé boje, uviedla ukrajinská armáda
TASR/AP

"Priamo v mestskej zástavbe sa dnes odohrávali neobyčajne krvavé boje. Nepriateľ si stanovil za cieľ prevziať kontrolu nad týmto nedobytným mestom - pevnosťou. Naši vojaci v neľútostných bitkách robia všetko pre to, aby oslabili bojovú kapacitu nepriateľa, zničili jeho silu a morálku," uviedol Čerevatyj.

Ruské ministerstvo obrany oznámilo, že žoldnieri súkromnej Vagnerovej skupiny v Bachmute dobyli ďalšie dve štvrte na severnom a južnom okraji mesta. V tomto postupe ich mali podľa Moskvy podporiť výsadkové jednotky. Informácie bojujúcich strán o situácii na bojisku ale nemožno nezávisle overiť.

Ruské invázne sily sa snažia dobyť Bachmut už mnoho mesiacov. Ukrajinskí predstavitelia aj pozorovatelia dlhodobo uvádzajú, že sa pri meste vedú najintenzívnejšie boje z celého frontu, ktoré si vyžiadali nespočet mŕtvych na oboch stranách.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok