V Prahe sa uskutočnil pochod za život. Odporcovia sa ho snažili zablokovať

ta3 TASR
15.4.2023 20:21

Niekoľko tisíc ľudí sa v sobotu v Prahe zúčastnilo na Národnom pochode za život, ktorý organizovalo Hnutie pre život ČR. Informovali o tom webové stránky Novinky.cz a Echo24.cz.

V Prahe sa uskutočnil pochod za život. Odporcovia sa ho snažili zablokovať
Twitter/Tomáš Guth Jarkovský

"Príďte vyjadriť podporu nečakane tehotným ženám, aby každé počaté dieťa mohlo dostať šancu. Chceme, aby vláda uľahčila prijatie počatého dieťaťa najmä rodinám s tromi a viacerými deťmi," uviedli organizátori pochodu na internetovej stránke hnutia.

Akcia sa začala už o 7.00 h happeningom pre mladých v centre Prahy. Nasledovala svätá omša na Pražskom hrade a program pre dospelých aj deti na Klárove. Samotný pochod sa pohol o 14.30 h na trase z Klárova cez Národnú triedu na Václavské námestie.

Krátko po začiatku pochodu sa však jeho účastníkom postavili do cesty antifašisti a ďalší odporcovia celej akcie, ktorí sa akciu snažili všemožne pochod zablokovať. Bolo ich niekoľko stoviek, píšu Novinky.

Títo demonštranti, ktorí sa naopak nechcú zmieriť s akýmkoľvek obmedzením potratov, si priniesli transparenty s nápismi "Neberte nám budúcnosť, "Nie sme inkubátormi" či "Praha je a bude feministická".

Zabrániť blokovaniu sprievodu sa demonštrantom snažili na mieste policajní ťažkoodenci, ktorí odporcov vytlačili z trasy pochodu. "Polícia niekoľkokrát zasahovala proti narušiteľom, ktorí chceli zablokovať pochod a zadržala štyri osoby,“ povedal policajný hovorca Richard Hrdina denníku Echo24.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok