„Diabli“ môžu zlomiť viacero rekordov, Tatar sa na osobné štatistiky príliš nepozerá

ta3
12.4.2023 12:40

Hráči New Jersey Devils v noci potešili fanúšikov atraktívnym a efektívnym hokejom. Na dosah majú niekoľko klubových úspechov.

"Diabli“ môžu zlomiť viacero rekordov, Tatar sa na osobné štatistiky príliš nepozerá
TASR/Jaroslav Novák

Tomáš Tatar prežíva jednu z najvydarenejších sezón. Svoju aktuálnu formu potvrdil aj v noci na stredu 12. apríla na domácom ľade, keď New Jersey Devils zdolalo Buffalo Sabres vysoko 6:2. Slovenský hokejový útočník si v zápase pripísal dva góly a jednu asistenciu. Stal sa tak prvou hviezdou zápasu. Celkovo má na konte v tejto sezóne už 47 bodov za 20 gólov a 27 asistencií.

Tatar naposledy dosiahol najúspešnejšiu sezónu v roku 2019/2020, keď v drese Montrealu Canadiens nazbieral 63 bodov. Do pokorenia tejto hranice mu chýba ešte 16 bodov. Naopak dvadsaťgólovú hranicu sa mu podarilo pokoriť siedmykrát v profiligovej kariére.

Hokejové majstrovstvo odštartoval v 22. minúte, kedy zachytil puk vo vlastnom pásme, potiahol ho do útočného pásma a dobre zaclonil priestor pred brankárom Devonom Levim pri presnej strele Jonasa Siegenthalera od modrej. V 48. minúte dostal prihrávku od Damona Seversona na ľavý kruh a pohotovo upravil stav stretnutia na 4:1.

Druhého gólu v jeho podaní sa diváci dočkali dve a pol minúty pred koncom, keď skóroval do prázdnej bránky na 5:2. Momentálne náš najskúsenejší a najproduktívnejší útočník v NHL odohral duel v prvom útoku po boku kapitána mužstva Nica Hischiera a Dawsona Mercera, na ľade strávil 14 minút a 20 sekúnd.

Okrem toho si môže v noci na piatok 14. apríla proti Washingtonu pripísať aj 82. štart a odohrať kompletnú základnú časť, doteraz sa mu to podarilo trikrát. Tatar sa však na osobné čísla príliš nepozerá. "Ak mám byť úprimný, príliš som sa nesústredil na individuálne štatistiky. Skôr som bol po uplynulej sezóne sklamaný z nás ako tímu. Pracovali sme však naozaj tvrdo, aby sme sa dostali tam, kde teraz sme," uviedol pre klubovú televíziu.

Devils zaznamenali od uplynulého ročníka veľký prerod. Vlani nazbierali len 27 výhier a 63 bodov. Dlho pred koncom sezóny bolo jasné, že nemajú šancu na účasť v play-off. V tej aktuálnej však majú istotu postupu už dlhšie vo vrecku. 

"Diabli" môžu v záverečnom stretnutí základnej časti prekonať klubový rekord zo sezóny 2008/2009, kedy zaznamenali 51 výhier a z ročníka 2000/2001 v počte získaných bodov (111 bodov).  "Ešte máme jeden zápas pred sebou, chceme ho vyhrať a zlomiť ďalší rekord. Potom máme pred sebou na horizonte niečo nové a tešíme sa na štart play off," pokračoval Tatar.


zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok