Boje v okolí Bachmutu pokračujú. Kyjev oznámil odrazenie vyše 70 ruských útokov

ta3 čtk
12.4.2023 09:57

Ukrajinský generálny štáb hlási odrazenie 72 ruských útokov na východe krajiny za uplynulý deň, pričom invázne sily sa podľa neho naďalej sústreďujú na útočné operácie v smeroch na mestá Lyman, Bachmut, Avdijivka a Marjinka.

Boje v okolí Bachmutu pokračujú. Kyjev oznámil odrazenie vyše 70 ruských útokov
TASR/AP

Najprudšie boje sa podľa štábu odohrávajú o mesto Marjinka. Bitka o Bachmut, ktorá trvá už niekoľko mesiacov, pokračuje, uvádza vo svojom operačnom prehľade ukrajinské vojenské velenie. Rusi sa naďalej snažia plne ovládnuť Bachmut v Doneckej oblasti. V utorok 11. apríla neúspešne útočili pri neďalekej obci Bohdanivka.

Šéf ruskej žoldnierskej Vagnerovej skupiny Jevgenij Prigožin vyhlásil, že jeho muži ovládajú už 80 % Bachmutu, pričom jeho vyhlásenie vzápätí poprel hovorca východného zoskupenia ukrajinských síl Serhij Čerevatyj. 

V pondelok 10. apríla veliteľ ukrajinských pozemných vojsk Oleksandr Syrskyj povedal, že ruské sily prešli v boji o Bachmut k taktike spálenej krajiny, ktorú predtým uplatňovali v Sýrii.

Rusi sa podľa ukrajinskej armády snažia útočiť okrem iného v okolí miest Avdijivka a Marjinka, ktoré sa taktiež nachádzajú v Doneckej oblasti. "Bez úspechu. Najprudšie boje sú o Marjinku."

Podobné vyhlásenia jednotlivých strán konfliktu nie je možné v podmienkach vojny bezprostredne nezávisle overiť.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok