Izrael reaguje na raketové útoky. V Pásme Gazy zahájil nálety

ta3 ČTK
6.4.2023 23:48

Izraelská armáda oznámila, že začala nálety v Pásme Gazy v odvete za predchádzajúce raketové útoky na Izrael z tejto palestínskej enklávy a z Libanonu, ktoré pripisuje islamistickému hnutiu Hamas. Informuje o tom spravodajský web The Times of Israel. Ďalšie podrobnosti armáda poskytne neskôr. Podľa palestínskych médií boli naprieč Pásmom Gazy počuť explózie.

Izrael Palestína vlajky vlajka (1140px) TASR/AP
TASR/AP

Zábery náletov urobené z južného Izraela už kolujú na sociálnych sieťach. Zatiaľ nie sú hlásení žiadne zranenia. Agentúra Reuters s odvolaním sa na svedka na mieste uviedla, že krátko po polnoci miestneho času (štvrtok 23:00 SELČ) boli počuť izraelské bojové lietadlá. Agentúra AFP s odkazom na palestínsky bezpečnostný zdroj píše, že cieľom náletov boli tri výcvikové tábory islamistického hnutia Hamas, ktoré v Pásme Gazy vládne.

Náletom predchádzalo zasadnutie izraelského bezpečnostného kabinetu, na začiatku ktorého premiér Benjamin Netanjahu uviedol, že Izrael "vráti svojim nepriateľom úder". Kabinet zasadal po tom, ako sa Izrael čelil raketovej paľbe z Pásma Gazy a z Libanonu. Raketový útok izraelská armáda pripísala Hamasu.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok