V Žiari nad Hronom rozmiestnili sto zdieľaných kolobežiek, vyvolali však rozporuplné reakcie

ta3
5.4.2023 13:20

Kým obyvatelia Paríža rozhodli v referende o zákaze zdieľaných elektrických kolobežiek v uliciach francúzskej metropoly, v niektorých slovenských mestách ich práve teraz zavádzajú. V Žiari nad Hronom rozmiestnili sto kusov nových kolobežiek, ktoré už tiež vyvolali rozporuplné reakcie.

Elektrické kolobežky už môžu naplno využívať aj obyvatelia Žiaru nad Hronom. Nachádzajú sa v každom kúte mesta – pri nemocnici, autobusovej stanici, či športovej hale. Mesto sa ich rozhodlo nasadiť napriek tomu, že na tento typ prepravy zaznievajú skeptické hlasy.

Už prvé dni ukázali, že ľudia na zdieľané kolobežky reagujú rôzne. Mesto však za kolobežky nezaplatilo ani cent a stará sa len o údržbu. 80-tisíc eur investovala prevádzkujúca firma. Využívajú inteligentný systém, ktorý napríklad na pešej zóne kolobežky spomalí a v parku ich úplne vypne. Zmeny vedia rýchlo zapracovať.

Využívanie kolobežiek je jednoduché cez aplikáciu. Na sledovanie batérie a polohy slúžia dva čipy, cez ktoré ich aj pravidelne monitorujú.

Máš dobrý tip na reportáž?

Stiahni appku a pošli video zaujimavých udalostí z tvojho regiónu.

Zistiť viac
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok