Vandali zničili v centre Považskej Bystrice ručne maľované kraslice. Zachytila ich kamera

ta3
5.4.2023 12:59

Veľkonočná výzdoba v centre Považskej Bystrice nevydržala ani dva týždne. Drevené veľkorozmerné kraslice, ktoré ručne maľovali žiaci, zničili vandali. Celý incident zachytili mestské kamery, výtržníkov na nich spoznali.

Námestie Považskej Bystrice zdobilo 22 nadrozmerných kraslíc. Každá z nich je umelecké dielo. Miestni považujú jarnú výzdobu za jednu z najkrajších. To, čo druhým robí radosť, doslova za pár minút niekto zničil. Okoloidúci našli takmer polovicu kraslíc rozmlátených.

Zuzana Pekarová, poverená riadením ZUŠ IWK v PB: "To tvorenie je trošku ťažšie, ako to keď to zničia a rozkopú." Vyčíňanie vandalov oznámili obyvatelia mestskej polícii. Celý incident zaznamenali nahrávky z kamier. Vďaka nim sa podarilo výtržníkov identifikovať.

Výzdobu zničili v meste aj minulý rok, vtedy sa ju podarilo zachrániť. Tentokrát sú však škody oveľa väčšie. "Podľa toho, čo som videla, stav tých zničených dekorácii tento rok, tak tie vajcia sa skrátka už nebudú dať opraviť," hovorí Zuzana Haladejová z oddelenia komunikácie mesta Považská Bystrica.

Viaceré z poškodených kraslíc sa našli v blízkosti pohostinstva. Mesto zvažuje, že ich na budúci rok presťahuje z frekventovanej pešej zóny do tichšej lokality.

Máš dobrý tip na reportáž?

Stiahni appku a pošli video zaujimavých udalostí z tvojho regiónu.

Zistiť viac
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok