V Belgorode odporučili úrady podnikateľom stavať kryty a hĺbiť zákopy

ta3 čtk
3.4.2023 16:19

Podnikateľom v ruskom oblastnom meste Belgorod, ktoré leží neďaleko hraníc s Ukrajinou, rozoslali mestské úrady list , v ktorom im naliehavo odporúčajú, aby obstarali úkryty pre svojich zamestnancov a aby zosilnili steny kancelárií „vreli s pieskom, betónovými panelmi a ďalšími stavebnými konštrukciami", a to ako zvonku, tak zvnútra. Nevyhnutnosť týchto opatrení sa vysvetľuje "pretrvávajúcou hrozbou ostreľovania zo strany susedného štátu", uviedla ruská redakcia BBC.

Británia sa chystá dodať Ukrajine tanky Challenger 2, píše denník Financial Times
TASR/AP

V tejto súvislosti radnica odporúča šéfom belgorodských podnikov pustiť sa do stavby "úkrytov pozemného a podzemného typu pre personál (okopy atď.)".

List, ktorý podpísal zástupca starostu Igor Grigorenko, síce formálne vyzerá ako odporúčanie, ale požaduje od adresátov, aby o prijatých opatreniach informovali do štvrtka 6. apríla.

Ruská Belgorodská oblasť priamo susedí s Ukrajinou, na ktorú Rusko pred viac ako rokom podniklo inváziu. Prihraničná oblasť čelí útokom pravidelne. Gubernátor oblasti Vjačeslav Gladkov podľa serveru Meduza na konci tohtoročného januára uviedol bilanciu 25 mŕtvych civilistov v dôsledku ostreľovania. Kyjev sa na zodpovednosť nehlási.

Gladkov 13. marca hlásil, že protivzdušná obrana zostrelila nad Belgorodom štyri strely. Trosky striel podľa neho poškodili dva obytné domy a zranili ženu, ktorú sanitka odviezla do nemocnice s otrasom mozgu.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok